Ринок США: огляд і прогноз на 11 вересня. Невизначеність змушує інвесторів фіксувати прибуток

Ринок напередодні

В ході сесії 10 вересня американські фондові індекси розгубили зростання попереднього дня. S&P500 упав на -1,76%, закрившись на рівні 3339 пунктів, Dow Jones знизився на -1,45%, NASDAQ опустився на -1,99%. На настрої інвесторів вплинули слабкі дані по числу заявок на допомогу з безробіття, а також відсутність прогресу в переговорах законодавців по новому пакету допомоги економіці. Енергетичний сектор закінчив день значним падінням на 3,67% на тлі зниження нафти Brent майже на 2%. Технологічний сектор знову виявився під тиском, втративши 2,28%.

Ми очікуємо

Світові фондові майданчики сьогодні продовжують торгуватися нерішуче, так як видимих причин для зростання або падіння не спостерігається. Інвестори шукають драйвери руху і стежать за процесом обговорення фіскальних заходів підтримки в Сенаті. Демократи заблокували нову версію законопроекту, що регулює подальші заходи стимуляції американської економіки обсягом $500 млрд. Лідери демократичної фракції продовжують наполягати на збільшенні обсягу фіскальної підтримки. Переговори зайшли в глухий кут, і шанси на прийняття пакету стимулів до президентських виборів знижуються, що спонукає інвесторів фіксувати прибуток в найбільш перекуплених акціях з яскравими історіями зростання.

Азіатські майданчики закрилися в плюсі. Японський Nikkei додав +0,73%, гонконгський Hang Seng піднявся на +0,78%, китайський CSI виріс майже на +1%. 

Європейські фондові індекси демонструють бічну динаміку, EuroStoxx50 торгується практично без змін.

 Ставка по 10-річним трежеріс залишається близько 0,68%. Ф'ючерс Brent балансує близько $40. Золото коливається поблизу $1945. 

Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії спробує втриматися вище важливого рівня підтримки 3330 пунктів.

 Новини економіки і макростатистика

Сьогодні буде опублікований базовий індекс споживчих цін за серпень. Очікується, що інфляційний індикатор виросте на 0,2%. Відхилення від консенсусу на 0,1-0,2 п.п. не вплине на ринок, так як не змінить м'яку риторику американського регулятора.

Звіти

За другий квартал відзвітує одна з найбільших в США продуктових мереж Kroger. Консенсус передбачає зростання виручки на 6,4%, до $29,97 млрд, і підвищення скоригованої EPS на 23% - з торішніх $0,44 до $0,54. Фінансовий квартал для компанії завершився в липні. Інвестори будуть оцінювати не тільки короткостроковий сплеск попиту, викликаний пандемією COVID-19, але і здатність компанії конвертувати його в довгострокову перевагу, так як конкуренція в продуктовому ритейлі посилюється.

Технічна картина

Технічно S&P500 схильний до продовження спадного руху. В ході вчорашньої сесії тиск на продавців посилилося. Індикатор MACD все ще знаходиться на негативній території, індикатор RSI опустився нижче нейтрального рівня, зберігаючи потенціал зниження. Найближчі торгові сесії пройдуть в режимі консолідації, якщо індекс широкого ринку утримає підтримку на рівні 3330 пунктів. У разі відходу нижче цього рівня S&P500 попрямує до нової підтримки, розташованої на психологічно значимої позначки 3300.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»