Ринок США: огляд і прогноз на 12 квітня. Затишшя перед стартом сезону звітів

Ринок напередодні

Торги 9 квітня американські фондові майданчики завершили у зеленій зоні. Індекс S&P500 піднявся на 0,77%, до 4129 пунктів, Dow Jones виріс на 0,89%, NASDAQ додав 0,51%. Новинний фон залишався спокійним. Велику роль у русі ринку до нових історичних максимумів зіграло зростання акцій групи FAANG. Сектори охорони здоров'я і циклічних споживчих товарів продемонстрували найбільш впевнену динаміку (+1,17% і +1,16% відповідно), тоді як в енергетичному секторі продовжилася фіксація позицій, через що він втратив 0,5%.

Новини компаній

Виробник одягу Levi Strauss (LEVI: +2,6%) представив сильні квартальні результати завдяки онлайн-продажам і зростання попиту в Європі.

Netflix (NFLX: +0,13%) підписав багаторічний контракт з Sony Pictures Entertainment про включення фільмів студії до бібліотеки на стрімінг-платформі.

Boeing (BA: -1%) рекомендував 16 клієнтам вжити заходів щодо усунення некритичного технічного браку в літаках 737 MAX.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. У фокусі уваги інвесторів як і раніше знаходяться перспективи зняття антиковідних обмежень у різних країнах, деталі інфраструктурного плану в США і можлива податкова реформа. Глобальна епідеміологічна ситуація залишається неоднозначною. Швидкість вакцинації в США вселяє інвесторам оптимізм, тоді як в густонаселеній Індії темпи заражень COVID-19 досягають нових максимумів - 168 тис. випадків виявлення інфекції на добу.

У вихідні голова ФРС Джером Пауелл заявив, що американська економіка знаходиться в «точці перегину кривої», вказуючи на очікуване прискорення темпів найму у найближчі місяці. У той же час звертаємо увагу на підвищення індексу цін виробників за березень (на 1% м/м), який був опублікований у п'ятницю. На тлі економічного зростання інфляційний тиск також посилюється, тому інвестори будуть уважно відслідковувати коментарі менеджменту компаній про те, як підвищення витрат на сировину і матеріали впливає на маржинальність.

Ф'ючерс на S&P500 торгується у вузькому діапазоні.

Завтра найбільші банки відкриють сезон звітності американських корпорацій за 1-й квартал 2021 року. В цілому ми очікуємо на висхідну динаміку акцій банків в рамках реакції на квартальні звіти.

Азіатські фондові майданчики закрилися переважно в червоній зоні. Китайський CSI300 впав на 1,74%, японський Nikkei225 втратив 0,77%, гонконгський Hang Seng опустився на 0,98%. EuroStoxx50 торгується поблизу нульової позначки.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс тримається близько 1,66%. Ф'ючерс на нафту Brent консолідується біля $63. Золото торгується на рівні $1742.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4100-4150 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance опустився до 70 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в 2021 році. Проте побоювання щодо нової хвилі COVID-19 в Європі чинять негативний вплив на настрої інвесторів.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. Напередодні індекс широкого ринку досяг нового історичного максимуму, подолавши лінію висхідного тренда, яка повинна була надати стримуючий ефект. «Бики» продемонстрували силу, але індикатор RSI виявився в зоні перекупленості (вище 70 пунктів), тому у найближчі торговельні сесії імовірна консолідація або корекція на тлі фіксації прибутку. Торгові обсяги поступово знижуються, що викликає певну настороженість. У разі продовження висхідного імпульсу наступним опором виступить рівень 4200 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»