Ринок США: огляд і прогноз на 12 лютого. Вакцинація покращує перспективи економіки

Ринок напередодні

Торги 11 лютого американські фондові майданчики завершили переважно в зеленій зоні. Індекс S&P500 піднявся на 0,17%, до 3916 пунктів, NASDAQ додав 0,38%, Dow Jones опустився на символічні 0,02%. Нових драйверів руху не з'явилося, тому інвестори керувалися вже звичними чинниками. Технологічний сектор відновився на 1,1% після зниження напередодні. Сектор енергетики, навпаки, впав на 1,53% в рамках корекції після ралі.

Новини компаній

Результати розробника ігор Zynga (ZNGA: +7,4%) перевершили очікування завдяки сильному попиту на ігрові розваги і зростання рекламних доходів.

Виробник домашніх аудіосистем Sonos (SONO: +15,7%) продемонстрував сильні квартальні результати і представив впевнені прогнози.

Сильна звітність Zebra Technologies (ZBRA: +10%) відобразила відновлення попиту на рішення компанії з боку малого і середнього бізнесу.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно позитивну динаміку. Новинний фон залишається досить спокійним. Сильними факторами підтримки оптимізму залишаються перспективи прийняття фіскальних стимулів в кінці лютого або у березні, позитивна квартальна звітність і впевнені прогнози компаній на 2021 рік. У той же час інвесторів турбує перекупленість деяких сегментів ринку, а також загроза поширення нових штамів коронавірусу.

Адміністрація Байдена замовила додаткові 100 млн доз антиковідної вакцини від Pfizer/BioNTech і ще 100 млн доз від Moderna. Прищепна кампанія продовжує прискорюватися. Кожного дня відбувається близько 1,6 млн щеплень, хоча ще на початку лютого показник знаходився на рівні 1,3 млн. З поточним темпом для забезпечення імунітету 75% населення США буде потрібно 9 місяців, однак процедура вакцинації прискорюється. Опитування економістів, проведене WSJ, вказало на поліпшення прогнозів щодо ВВП США. Тепер в середньому очікується зростання економіки в поточному році на 4,9%, що на 0,6% вище січневих оцінок. Головною причиною позитивного перегляду прогнозу економісти називають прискорення темпів вакцинації.

Відзначимо, що в понеділок біржі США не будуть працювати, тому інвестори сьогодні можуть бути схильні до часткового закриття позицій. На цьому тлі найбільш вірогідними є продовження бічної динаміки або невелика корекція.

Азіатські фондові майданчики закрилися в червоній зоні. У Китаї та Гонконгу новорічні свята, японський Nikkei втратив 0,15%, австралійський ASX опустився на 0,57%. Європейський EuroStoxx50 знижується на 0,1%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс коливається біля 1,15%. Ф'ючерс на нафту Brent тримається вище $60,5. Золото знижується до $1820.

Очікуємо, що S&P500 проведе сьогоднішню сесію в діапазоні 3880-3930 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані попередні індекси очікувань і настроїв споживачів за лютий від Мічиганського університету. Консенсус-прогноз передбачає зростання індексу очікувань з 74 до 75,7, а індексу настроїв - з 79 до 80,8 пункту. Показники можуть відобразити поліпшення стану ринку праці і надію на нові прямі виплати населенню в рамках фіскальних стимулів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 58 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. Індекс широкого ринку консолідується у вузькому діапазоні після зростання на 4% минулого тижня. Опір в області верхньої межі висхідного тренда все ще залишається значною перешкодою. Індикатор RSI формує «ведмежу» дивергенцію, що може призвести до короткострокової корекції.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»