Ринок США: огляд і прогноз на 12 січня. Інвестори чекають на нові стимули

Ринок напередодні

Торги 11 січня американські фондові майданчики завершили в червоній зоні. Індекс S&P500 знизився на 0,66%, до 3800 пунктів, Dow Jones втратив 0,29%, NASDAQ впав на 1,25%. Нові драйвери руху були відсутні, корекція була обумовлена фіксацією позицій після досягнення історичних максимумів напередодні. Сектор фінансів виглядав сильніше широкого ринку, піднявшись на 0,43%. Інвестори чекають на публікацію позитивних квартальних звітів низки великих банків в кінці цього тижня.

Новини компаній

Twitter (TWTR: -6,4%) назавжди заблокував аккаунт Дональда Трампа. На нього була підписана майже половина активної аудиторії соцмережі.

Фармгігант Ely Lilly (LLY: +11,7%) опублікував позитивні результати другої фази випробувань препарату, що уповільнює розвиток хвороби Альцгеймера.

Виробник електрокарів NIO (NIO: +6,4%) представив новий седан ET7 і акумуляторні батареї. Крім того, компанія оголосила про колаборацію з Nvidia (NVDA: +2,6%) в частині розвитку технології автономного водіння.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Головною темою для обговорення залишається проект пакету стимулюючих економіку заходів, який Джо Байден представить у цей четвер. Обсяг програми буде перевищувати $1 трлн і може досягти $2-3 трлн. Надія на її прийняття зумовлює відносну стійкість індексу широкого ринку. Подальша динаміка настроїв інвесторів буде залежати від деталей плану Байдена. Не викликає сумнівів те, що обраний президент постарається зробити програму всеосяжною, щоб виправдати очікування електорату. Масштабне стимулювання економіки було головним пунктом передвиборчої програми Байдена. Проте очікування інвесторів вже досить високі. S&P500 знаходиться на історичних максимумах. Розмови про надмірний оптимізм інвесторів все активніше транслюються діловими ЗМІ.

Сьогодні відбудуться виступи кількох представників ФРС, які можуть внести ясність у план зміни параметрів програми кількісного пом'якшення. Очікування ФРС щодо інфляції та безробіття також привертають підвищену увагу, оскільки безпосередньо впливають на прибутковість трежеріс. Вважаємо, що баланс ризиків для S&P500 на поточних рівнях зміщений у несприятливу сторону.

Азіатські фондові майданчики закрилися у зеленій зоні. Японський Nikkei піднявся на символічні 0,09%, гонконгський Hang Seng підвищився на 1,3%, китайський CSI300 виріс на 2,85%. Європейські майданчики торгуються майже без змін.

Апетит до ризику посилюється. Ставка за 10-річними трежеріс піднімається до 1,15%. Ф'ючерс на нафту Brent зростає до $56. Золото дорожчає до $1855.

Очікуємо, що S&P500 проведе торгову сесію в діапазоні 3780-3820 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 60 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 демонструє сильну висхідну тенденцію, але ризик корекції посилюється. Індекс широкого ринку напередодні протестував верхню межу рівновіддаленого каналу в області 3825-3830 пунктів, де зіткнувся із сильним опором. Індикатор RSI залишається поблизу зони перекупленості, що обмежує потенціал зростання від поточних рівнів. У разі розвитку корекційного руху першою значущою метою виступить рівень 3700 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»