Ринок США: огляд і прогноз на 13 серпня. S&P500 не вистачає драйверів для поновлення максимуму

Ми очікуємо

Світові фондові майданчики сьогодні торгуються нерішуче, так як видимих причин для зростання як і раніше немає. У фокусі уваги залишаються епідемія і нова програма економічних стимулів. У Франції, Німеччині, Іспанії та інших європейських країнах продовжується зростання захворюваності, в США він йде на спад. При цьому Трамп знову закликав відновити очне навчання в школах.

Переговори в Конгресі про наступне пакеті стимулів не виходять з глухого кута. Трамп і зовсім заявив, що законопроекту не буде. Сьогодні Сенат повинен розійтися на канікули до кінця серпня, тому патова ситуація може затягнутися до вересня. В цьому випадку законодавцям може не вистачити часу для узгодження програми підтримки економіки, оскільки, якщо бюджет не буде прийнятий до 1 жовтня, робота уряду повинна бути припинена. Проте інвестори як і раніше вірять у здатність сторін прийти до консенсусу.


Азіатські фондові торгуються різноспрямовано. Японський Nikkei додає +1,8%, гонконгський Hang Seng і шанхайський CSI300, як і біржі Європи втрачають близько -0,2%.


Попит на безпечні активи, в тому числі на облігації США, повертається. Ставка по 10-річним трежеріс опускається до 0,65%. Жовтневий ф'ючерс на Brent торгується вище $45. Золото піднімається над відміткою в $1930. Апетит до ризику невпевнений. Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії буде коливатися вище 3350 пунктів.


Новини економіки і макростатистика

Найцікавішою публікацією сьогодні стануть дані про кількість первинних заявок на допомогу з безробіття за тиждень. Консенсус закладає зниження показника до 1,1 млн. Всупереч побоюванням, що раніше з'явилися, друга хвиля епідемії не зробила помітного впливу на відновлення ринку праці.


Звіти

Сьогодні звіт за минулий квартал опублікує Applied Materials - один з провідних виробників обладнання для виробництва напівпровідників. Поточний консенсус аналітиків припускає зростання виручки компанії на 17,4% р/р при підвищенні операційної прибутку на 28,5% р/р. Ми очікуємо збільшення виручки від напрямку устаткування для виробництва кремнієвих елементів і від підсегментих сервісів.

Також квартальні результати представить провідний китайський інтернет-пошуковик Baidu. Очікується, що Baidu Inc повідомить про падіння виручки в другому кварталі через скорочення її партнерами витрат на рекламу, щоб компенсувати падіння доходів через коронавірус. Інвестори стежитимуть за коментарями з приводу відновлення попиту, особливо в сфері реклами.


Технічна картина

Технічно S & P500 виглядає непогано, але перекупленість назріває. Гепи на рівні 3307 і 3272 пунктів загрожують закритися. Показники Моментум сьогодні виглядають менш упевнено. Хоча MACD залишається на позитивній території, індикатор RSI вчора не оновив локальний максимум разом з ринком, що створює ризик «ведмежою» дивергенції. RSI так і не дійшов до зони перекупленості, так що до її настання S&P500 все ще здатний перевершити лютневі піки. У разі розвитку «ведмежих» настроїв підтримкою для S&P500 здатний стати рівень 3180 пунктів, а далі - 200-денна середня в районі 3050 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»