Ринок США: огляд і прогноз на 13 січня. Торги в режимі очікування

Ринок напередодні

Торги 12 січня американські фондові індекси провели у вузьких діапазонах. Індекс S&P500 піднявся на символічні 0,04%, до 3801 пункту, Dow Jones і NASDAQ додали 0,19% і 0,28% відповідно. Нові драйвери руху були відсутні. Втім, індекс компаній малої капіталізації Russel2000 виріс на 1,77%, що вказує на посилення апетиту до ризику. Сектор енергетики вийшов у лідери зростання, підвищившись на 3,5% на тлі висхідної динаміки нафти. Сектор комунікацій потрапив під тиск і знизився на 1,5%.

Новини компаній

Walmart (WMT: +1,15%) оголосив про плани по створенню фінтех-стартапу спільно з венчурним фондом Ribbit Capital, який підтримує брокера Robinhood.

Intel (INTC: +3,3%) збільшить виробництво нових серверних процесорів. Також компанія представила процесори 12-го покоління Alder Lake.

Спортивний стрімінг-сервіс fuboTV (FUBO: +34,2%) поглинає букмекера Vigtory, щоб до кінця року запустити власний букмекерський сервіс.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Новинний фон спокійний. Політичні події в США, пов'язані з можливим імпічментом Дональда Трампа, не впливають на рух котирувань. Тим часом адміністрація Трампа представила зміни, спрямовані на активізацію процесу вакцинації. Головним пунктом цих змін стало те, що зарезервовані для другої дози вакцини будуть поширюватися замість того, щоб зберігатися два тижні. Розширився список тих, хто може отримати вакцину від коронавірусу. Буде значно збільшено число прищепних пунктів. Статистика захворюваності та госпіталізації тепер викликає менше занепокоєння у інвесттовариства. Останній максимум за кількістю госпіталізованих було досягнуто 6 січня, він склав 132,5 тис. Поточні темпи поширення коронавірусу дозволяють сподіватися на плавне поліпшення епідеміологічної ситуації в США, однак поява нових штамів є середньостроковим ризиком.

Інвестори зайняли вичікувальну позицію перед важливими подіями, які відбудуться у четвер і п'ятницю. Нагадаємо, що 14 січня Джозеф Байден представить пакет заходів підтримки економіки, а 15-го стартує сезон квартальних звітів у банків. У зв'язку з цим в ході сьогоднішньої сесії найбільш імовірна консолідація.

Азіатські фондові майданчики закрилися різноспрямовано. Японський Nikkei виріс на 1,04%, гонконгський Hang Seng втратив 0,15%, китайський CSI300 знизився на 0,33%. Європейські майданчики в зеленій зоні. EuroStoxx50 додає 0,2%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс знижується до 1,12%. Ф'ючерс на нафту Brent зростає до $57. Золото коливається біля $1855.

Очікуємо, що S&P500 проведе торгову сесію в діапазоні 3775-3825 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні буде опублікований базовий індекс споживчих цін за грудень. Очікується уповільнення зростання показника з 0,2% в листопаді до 0,1% м/м. Інфляційний тиск, згідно до консенсус-прогнозу, залишиться низьким у короткостроковій перспективі, незважаючи на масштабне монетарне і фіскальне стимулювання. Поступового прискорення інфляції можна очікувати ближче до другого півріччя цього року.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance опустився до 58 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 схильний до короткострокової консолідації. Спроба розвинути корекційний рух напередодні не увінчалася успіхом: покупці проявили силу. Втім, індикатор RSI залишається поблизу зони перекупленості, що поки обмежує перспективи зростання. Крім того, в області 3825-3830 пунктів розташовано сильний опір у вигляді верхньої межі рівновіддаленого каналу. У разі розвитку корекційного руху першою значущою метою для S&P500 виступить рівень 3700 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»