Ринок США: огляд і прогноз на 13 травня. Прискорення інфляції посилило позиції «ведмедів»

Ринок напередодні

Торги 12 травня американські фондові майданчики завершили в червоній зоні. Для S&P500 і Nasdaq минула сесія стала третьою поспіль, що закінчилася в мінусі. Їх падіння склало 2,14% і 2,67% відповідно. Dow Jones опустився на 1,99%. Лідерами корекції стали сектори циклічних споживчих товарів (-3,28%) та ІТ (-2,86%). Енергетична галузь єдина вийшла на позитивну територію (+0,06%). На тлі різкого підвищення дохідностей трежеріс найсильніше потерпають акції «зростання». Захисні і циклічні папери також відчувають тиск у зв'язку із динамікою активів з фіксованою прибутковістю.

Новини компаній

FuboTV (FUBO: +9,7%) відзвітувала за квартал на рівні очікувань, поліпшивши прогнози. Аналітики відзначають позитивну динаміку рентабельності, а також очікують позитивного ефекту від припливу нових користувачів.

Array Technologies (ARRY: -46,1%) показала змішані результати і не підтвердила прогнози через зростання витрат, яке чинить тиск на результати.

SelectQuote (SLQT: -20,1%) також представила неоднозначні результати за квартал, відзначивши підвищення витрат на маркетинг і зниження маржі. Подальші прогнози компанії теж виявилися невизначеними.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики продовжують демонструвати негативну динаміку, падають і ф'ючерси на S&P500.

Напередодні посилення спадного тренда зумовили опубліковані дані по інфляції і подальше зростання прибутковості трежеріс. У квітні показник базової інфляції піднявся на 0,9% м/м, що втричі перевищило прогноз. Загальний рівень цін підвищився на 0,8%, що виявилося вчетверо більше очікуваного. У річному обчисленні показники досягли рівнів 1982 і 2008 років відповідно. Все це тисне на фондовий ринок. Крім того, інвесттовариство починає сумніватися в правильності оцінок характеру інфляції з боку Федрезерву, який вважає її прискорення тимчасовим.

За даними Bloomberg, посилення побоювань у зв'язку з розгоном інфляції створює політичні ризики для реалізації стимулюючих розвиток економіки програм Білого дому. Республіканці вказують на зростання цін на сировину, яке розцінюють як загрозу нових витків інфляції, і вважають за необхідне скоротити обсяги стимулювання або навіть відмовитися від подальшого фінансування реформи.

Азіатські фондові майданчики сьогодні у мінусі. Гонконгський Hang Seng падає на 1,81%, китайський CSI300 втрачає 1,02%, а японський Nikkei225 коригується на 2,49%. EuroStoxx50 знижується на 1,64%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс зростає до 1,7%. Ф'ючерс на нафту Brent знижується до $68 за барель. Золото падає до $1816 за унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4020-4080 пунктів.

Макростатистика

Сьогодні будуть представлені щотижневі дані про кількість первинних заявок на допомогу з безробіття в США (прогноз: 490 тис. проти 498 тис. за минулий період). Також вийдуть дані по індексу цін виробників за квітень (прогноз: +0,3% проти березневих +1%).

Звіти

Результати за перший квартал опублікує Alibaba Group (BABA). Консенсус-прогноз передбачає зростання виручки на 75% р/р, до $27,97 млрд, на тлі нормалізації бізнес-процесів після їх погіршення в аналогічному періоді минулого року через пандемію. Очікуємо на поліпшення показників рентабельності і розраховуємо, що прибуток компанії на акцію за GAAP може вирости до $1,73.

Звітність за січень-березень представить також The Walt Disney Company (DIS). Згідно до консенсус-прогнозу, виручка корпорації знизиться на 12% р/р, до $15,86 млрд, оскільки негативні наслідки пандемії продовжують впливати на сегмент розважальних парків і кінопрокату. Скоригований EPS очікується на рівні $0,26 проти торішніх $0,6.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишається на рівні 74 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в поточному році. У центрі уваги - інфляція і вплив її динаміки на політику ФРС і Білого дому.

Технічна картина

Технічно S&P500 залишається у довгостроковому висхідному тренді, але короткостроково перебуває під тиском продавців. Дивергенція за індикатором RSI, яка створювала ризик корекції, повністю реалізувалася. У даний час RSI впав нижче нейтрального рівня, але ще не досяг зони перепроданості. Таким чином, потенціал для продовження корекції зберігається. Наш базовий сценарій передбачає, що зниження S&P500 продовжиться до 3980-4000 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»