Ринок США: огляд і прогноз на 14 травня. У фокусі уваги - інфляційні ризики

Ринок напередодні

13 травня американські фондові майданчики закрилися в зеленій зоні після триденної корекції. S&P500 виріс на 1,22%, до 4112 пунктів, Dow Jones підвищився на 1,29%, а Nasdaq додав символічні 0,72%. Лідерами зростання минулої торгової сесії стали сектори промисловості (+1,9%) і фінансів (+1,87%), в той час як енергетична галузь виявилася єдиним аутсайдером і скорегувалася на 1,35%. У четвер на фондовому ринку спостерігався перетік капіталу в акції «зростання» з акцій «вартості».

Новини компаній

Сталеливарна компанія Nucor Corporation (NUE: +5%) уклала угоду з найбільшим в світі розробником сонячних трекерів Array Technologies (ARRY: +7,4%) про виробництво компонентів для проектів чистої енергетики нового покоління, включаючи продукти для сонячних батарей.

Silvergate Capital (SI: +13,7%) підписала контракт з компанією Diem (раніше – Libra) про ексклюзивний випуск стейблкоїна, номінованого в доларах США.

Національні фірми щодо захисту прав акціонерів проводять розслідування щодо розробника платформи онлайн-комерції ContextLogic (WISH: -29,3%) на предмет порушень прав на цінні папери і фідуціарних обов'язків.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики продовжують рости: ф'ючерси на S&P500 і Nasdaq демонструють відскік другу сесію поспіль. Європейські акції торгуються у висхідному тренді, але все ще нижче історично рекордних рівнів. Прибутковість німецького 10-річного бунду склала -0,11%, що є найвищим показником з травня 2019 року.

Настрої інвесттовариства продовжує визначати звіт по динаміці ІСЦ США за квітень, що обумовлює підвищену невизначеність на світових ринках. Представники ФРС як і раніше заявляють, що зростання інфляції є транзитним і відбувається на тлі стрімкого відскоку в діловій активності. Але учасники ринку вважають, що ФРС применшує інфляційні ризики. Цю розбіжність у думках інвесторів і регулятора відображають ф'ючерси на євро-доларові контракти. Як наслідок, підвищення процентних ставок фактично закладається в ціни контрактів до кінця 2022 року.

Глобальна ситуація з COVID-19 залишається неоднозначною. Захворюваність в Німеччині знижується, в той час як у Великобританії випадки заражень індійським штамом за тиждень подвоїлися. Сінгапур знову переходить в режим локдауна. Кількість інфікованих в Індії все ще залишається високою, але вже починають з'являтися ознаки того, що захворюваність досягає піку.

Азіатські фондові майданчики закрилися в плюсі. Гонконгський Hang Seng підріс на 1,11%, китайський CSI300 додав 2,36%, а японський Nikkei225 виріс на 2,32%. EuroStoxx50 підвищується на 0,53%.

Апетит до ризику неоднозначний. Ставка за 10-річними трежеріс знижується до 1,63%. Ф'ючерс на нафту Brent після вчорашньої просадки зростає до $67,6 за барель. Золото також зростає до $1836 за унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4090-4150 пунктів.

Макростатистика

Сьогодні будуть представлені щомісячні дані про зростання роздрібних продажів (прогноз: 1% м/м проти 9,8% м/м в минулому періоді). Даний показник вважається одним з головних індикаторів споживчих витрат, які, в свою чергу, багато в чому відображають інтенсивність економічної активності.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance знизився до 73 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в поточному році. У центрі уваги - інфляція і її вплив на політику ФРС і Білого дому, а також динаміка захворюваності COVID-19.

Технічна картина

Технічно S&P500 залишається у довгостроковому висхідному тренді, але короткостроково перебуває під тиском продавців. Вчорашній відскік від 50-денної ковзної середньої, швидше за все, не означає закінчення корекції. Індикатор RSI залишається нижче нейтрального рівня. Потенціал для зниження зберігається. В рамках базового сценарію вважаємо, що кінцевою метою корекції є діапазон 3980-4000 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»