Ринок США: огляд і прогноз на 15 квітня. Сезон звітності стартував

Ринок напередодні

Торги 14 квітня американські фондові майданчики завершили різноспрямовано. Індекс S&P500 впав на 0,41%, до 4125 пунктів, NASDAQ просів на 0,99%, лише Dow Jones піднявся на 0,16%. Значно краще за ринок в цілому виглядав сектор енергетики, який додав 2,91% на тлі активного зростання цін на нафту. Котирування енергоносіїв отримали підтримку від позитивних очікувань щодо попиту, а також від зниження запасів нафтопродуктів, зафіксованого EIA. Впевнене зростання продемонстрував і сектор фінансів, який відкрив напередодні сезон звітності та задав йому позитивний тон. Видобувна та обробна галузі додали 0,66% і 0,64% відповідно. Аутсайдером виявився ІТ-сектор, просівши на 1,15%.

Новини компаній

Перша велика криптовалютна біржа Coinbase Global (COIN: +31,3%) провела прямий лістинг на NASDAQ.

Moderna (MRNA: +6,9%) заявила, що ефективність вакцинації її препаратом після отримання обох доз перевищує 90%. Щеплений пацієнт зберігає імунітет проти COVID-19 протягом півроку.

Wells Fargo (WFC: +5,5%) опублікував результати за перший квартал 2021 року. EPS банку перевищив очікування завдяки розформуванню резервів під очікувані кредитні збитки. Прогнозується посилення попиту на кредитування.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Європейські ринки і ф'ючерси на S&P500 торгуються в плюсі, більшість майданчиків Азіатсько-Тихоокеанського регіону у червоній зоні.

Вчора стартував сезон звітності за перший квартал 2021 року. Першими свої результати традиційно опублікували представники фінансового сектора. Як і очікувалося, звіти банків виявилися сильними, що в значній мірі було зумовлено збільшенням виручки. Особливо помітно на тлі зростання попиту на житло підвищилися доходи від комісій по іпотеці. Позитивний вплив на фінансові результати кредиторів надав і одноразовий ефект від розформування резервів під очікувані кредитні збитки. Чистий процентний дохід виявився відносно слабким, незважаючи на зростання дохідностей трежеріс на довгій ділянці кривої. Цей фактор, на нашу думку, підтримає процентний дохід у наступних кварталах у зв'язку з наявністю часового лага. Представники фінансового сектора прогнозують активне збільшення попиту на кредитування завдяки відновленню світової економіки в поточному році.

Напередодні циклічні сектори і акції «вартості» частково відіграли втрати, понесені раніше на тлі ротації в сторону акцій «зростання». Ступінь інтересу до кожного з цих типів активів продовжують визначати темпи вакцинації, завершення локдаунів і динаміка дохідностей трежеріс.

Азіатські фондові майданчики демонстрували змішану динаміку. Китайський CSI300 просів на 0,64%, гонконгський Hang Seng впав на 0,44%, японський Nikkei225 виріс на 0,07%. EuroStoxx50 додає 0,19%.

Апетит до ризику невпевнений. Прибутковість за 10-річними трежеріс тримається на рівні 1,62%. Ф'ючерс на нафту Brent зростає до $66. Золото коливається поблизу $1747.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4100-4150 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані по роздрібних продажах у США за березень. Очікується, що загальний показник виросте на 5,9% м/м після зниження на 3% у лютому, а базовий індекс підвищиться на 5% м/м після лютневого зниження на 2,7%.

Звіти

Сьогодні відзвітує найбільший в світі контрактний виробник напівпровідників TSMC (TSM). Консенсус передбачає зростання виручки компанії на 23,5%, до $12,8 млрд, при підвищенні non-GAAP EPS на 24%, до $0,93. Вважаємо, що ці очікування можуть бути перевершені завдяки сильному попиту на продукцію TSMC. У той же час дефіцит на ринку напівпровідників буде стримувати зростання фінансових показників компанії.

Квартальні результати цього четверга представить і Delta Air Lines (DAL). Очікуємо відновлення EPS у порівнянні з результатом за четвертий квартал. Це буде означати перевищення консенсусу ринку. Списання $5 млрд на реструктуризацію, як це було восени, малоімовірно. Розмір авіапарку Delta наблизився до показника одного з її конкурентів Southwest Airlines - американського авіаперевізника, орієнтованого тільки на внутрішні лінії.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance опустився до 72 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в поточному році. Побоювання щодо нової хвилі пандемії надають все менше впливу на настрої інвесторів.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. Напередодні індекс скорегувався від історичного максимуму. Індикатор RSI залишається поблизу зони перекупленості (близько 70 пунктів), тому у найближчі торговельні сесії вірогідне продовження консолідації через фіксацію прибутку. Найближча значима підтримка індексу широкого ринку пролягає в області 4070-4085 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»