Ринок США: огляд і прогноз на 15 вересня. Корпоративні новини сприяють зростанню ринку

Ринок напередодні

Торги 14 вересня американські індекси завершили зростанням. S&P 500 піднявся на +1,27%, досягнувши 3384 пунктів, Dow Jones додав +1,18%, NASDAQ виріс на +1,87%. В умовах відсутності інших драйверів настрій інвесторів визначив позитивний корпоративний новинний фон. Технологічний сектор виріс на +2,07% завдяки зростанню окремих емітентів, які потягли за собою інший ринок: акції NVIDIA виросли на +5,82% на тлі придбання Arm Holdings за $40 млрд, акції Oracle додали +4,32% завдяки переговорам з TikTok про стратегічне партнерство.

 Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові демонструють переважно позитивну динаміку. Увага інвесторів зосереджена на окремих емітентах акцій, так як зовнішній фон не насичений новинами. Сьогодні в Сенаті продовжаться обговорення нового пакету заходів підтримки економіки, однак інвестори вже практично не чекають прийняття пакету стимулів до виборів в листопаді. Проте, будь-які натяки на прогрес в переговорах будуть позитивно сприйняті ринком.

Зростаюче число хворих коронавірусом в Європі стримує оптимістичні настрої інвесторів, але не викликає песимізм через упевненість в тому, що повторне закриття економік не повториться. Епідеміологічна ситуація погіршується у Франції, Великобританії та Іспанії, що може бути обумовлено сезонним фактором. З іншого боку, темпи зараження в США продовжують знижуватися, що підтримує оптимізм.

Азіатські майданчики продемонстрували переважно позитивну динаміку. Японський Nikkei знизився на -0,44%, китайський CSI300 виріс на +0,80% завдяки сильній макростатистиці, і гонконгський Hang Seng додав +0,38%. 

Європейські фондові індекси помірно ростуть на початку торгів. EuroStoxx 50 додає +0,22%, британський FTSE100 підвищується на +0,47%.

 Ставка по 10-річним трежеріс без змін, близько 0,67%. Ф'ючерс на нафту Brent зростає більш ніж на 1% вище $40 після щомісячного звіту МЕА. 

Золото зростає на +0,5% і торгується близько $1965. Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії протестує рівень 3425 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані за обсягом промислового виробництва в серпні. Очікується, що зростання склало 1% проти зростання на 3% в липні. Зниження темпів зростання обумовлено тимчасовим призупиненням видобутку нафти через ураган Лаура. Дані ринку праці сигналізують про слабке зростання промислового виробництва в серпні.

Технічна картина

Технічно S&P500 схильний до продовження консолідації. Індекс широкого ринку у вівторок продовжив відскік від 50-денної ковзної середньої, що почався в п'ятницю. Індикатор RSI консолідується в нейтральній зоні і вказує на короткостроковий баланс між силами «биків» і «ведмедів». Сценарій консолідації в найближчі торговельні сесії залишиться актуальним, якщо підтримка в зоні 3310-3330 витримає натиск. Головним рівнем опору при висхідному русі буде рівень 3425 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»