Ринок США: огляд і прогноз на 15 жовтня. Коронавірус знову на порядку торгового дня

Ринок напередодні

Сесія 14 жовтня на американських майданчиках завершилася зниженням. Індекс S&P 500 впав на -0,66%, до 3489 пунктів, Dow Jones втратив -0,58%, NASDAQ -0,80%. Відсутність прогресу в переговорах по пакету стимулів і побоювання з приводу погіршення епідеміологічної ситуації позбавили інвесторів оптимізму. Представники циклічних споживчих товарів виявилися в аутсайдерах: галузевий індекс впав на -1,43%, тоді як сектор промисловості торгувався краще за ринок і додав +0,54%.

Новини компаній

Результати Wells Fargo (WFC: -6%) виявилися гіршими за очікування по EPS.

Чиста виручка Bank of America (BAC: -5,3%) недотягнула до прогнозних значень.

Мережа кінотеатрів AMC Entertainment (AMC: -16,4%) збирається залучати додатковий капітал, щоб не залишитися без засобів на початку 2021 року.

Bed Bath & Beyond (BBBY: +8,1%) оптимізує структуру бізнесу і продає частину активів за $250 млн.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють негативну динаміку. У фокусі інвесторів зростання захворюваності COVID-19 в США і Європі. Вчора в Штатах було зафіксовано 59,5 тис. Хворих - максимум з середини серпня. Головний американський інфекціоніст Ентоні Фаучи недавно заявляв, що епідеміологічна ситуація в країні тривожна, але інвестори вважали за краще ігнорувати ризики введення нових обмежень, роблячи ставку на швидку появу вакцин і ефективних препаратів від коронавірусу.

Тим часом в Європі триває повторне введення карантинних заходів. У деяких регіонах Німеччини призупинено роботу барів і ресторанів. У Франції та Великобританії вводяться точкові обмеження. Все це змушує очікувати нової хвилі зниження економічної активності.

Звітність найбільших банків не змогла здивувати інвесторів, тому їх акції переважно знаходяться під тиском. Очікуємо, що результати інших секторів будуть краще, але учасники ринку можуть переключити увагу на посилення коронавірусних ризиків і з їх урахуванням погіршити свої прогнози на наступний квартал.

Азіатські фондові індекси завершили сесію в червоній зоні. Японський Nikkei втратив -0,11%, гонконгський Hang Seng впав на -2,06%. Китайський CSI300 опустився на -0,17%. 

Європейські індекси в глибокому мінусі. EuroStoxx 50 падає на 2%.

Ставка по 10-річним трежеріс знижується до 0,70%. Ф'ючерс на нафту Brent падає до $42,2. Золото дешевшає до $1890.

Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії буде перебувати під тиском.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні буде опублікований індекс виробничої активності від ФРБ Філадельфії за жовтень. Очікується зниження на 1 пункт, до 14. Публікація цього показника виступає одним з перших індикаторів ділової активності за поточний місяць, тому на нього варто звернути увагу.

Звіти

Сьогодні будуть опубліковані результати інвестбанку Morgan Stanley (MS). Прогноз передбачає підвищення EPS на +5%, до $1,28. Інвестори чекають оцінки менеджментом синергії від придбання Eaton Vance (EV). Ця компанія є постачальником інвестиційних стратегій і рішень для управління капіталом з активами під управлінням на суму понад $500 млрд при вартості власного капіталу близько $7 млрд. З приєднанням Eaton Vance активи під управлінням Morgan Stanley досягнуть $1,2 трлн.

За третій квартал відзвітує виробник хірургічного обладнання Intuitive Surgical (ISRG). Консенсус закладає виручку в розмірі $971 млн (-14% р/р), а EPS на рівні $ 2,06 (-40% р/р). Очікується зростання виручки від продажу витратних матеріалів та надання послуг від рівнів квітня-червня завдяки нормалізації активності в хірургічному сегменті протягом минулого кварталу. При цьому продажі нових хірургічних систем можуть стагнувати через скорочення витрат клінік на покупку нового обладнання.

Технічна картина

Технічно S&P500 готовий до продовження короткострокової корекції в рамках зростаючого тренду. Індикатори демонструють послаблення активності покупців. Не виключено, що індекс може скоректуватися до 3430 пунктів, де «бики» знайдуть сильну підтримку.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»