Ринок США: огляд і прогноз на 16 вересня. В очікуванні прогнозів ФРС

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові демонструють нерішучу динаміку в умовах ненасиченого новинного фону. У центрі уваги інвесторів знаходяться результати засідання ФРС - головної події цього тижня. Підвищення відсоткової ставки не очікується ринком до 2023 року, і сьогодні члени Комітету з відкритих ринків можуть це підтвердити. Крім того, у фокусі перебувають економічні прогнози регулятора. ФРС може підтримати ринок акцій, якщо проявить помірний оптимізм щодо перспектив відновлення економіки і підвищить економічні прогнози.

Збереження напруженості між США і Китаєм стримує апетит інвесторів до ризику. Свіжа доповідь СОТ, в якому влада США звинувачуються в порушенні правил міжнародної торгівлі, швидше за все, буде проігнорований учасниками ринку. Проте, інтригою залишається питання, чи дозволить президент США відбутися угоді між Oracle і китайською компанією ByteDance.

Азіатські майданчики закрилися переважно без змін. Японський Nikkei піднявся на символічні +0,09%, гонконгський Hang Seng майже без змін, а китайський CSI300 знизився на -0,66%. Європейські фондові індекси почали торги спокійно. EuroStoxx 50 додає +0,2%, британський FTSE100 знижується на -0,3%.

Попит на безпечні активи, в тому числі на облігації США, зберігається. Ставка по 10-річним трежеріс без змін близько 0,67%. Ф'ючерс на нафту Brent зростає на +2%, до $41,5. 

Золото зростає на +0,7% і торгується поблизу $1965. Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії протестує область 3425-3430 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані за обсягом роздрібних продажів за серпень. Очікується збільшення обсягу на 1% в порівнянні з липнем. У попередньому місяці темп зростання склав 1,2%. Роздрібні продажі вже вище лютневих рівнів завдяки буму онлайн-шопінгу.

Технічна картина

Технічно S&P500 схильний до продовження консолідації. Індекс у вівторок продовжив відскок від 50-денної ковзної середньої і підійшов впритул до 20-денної ковзної середньої на позначці 3429. Поки S&P500 затиснутий між цими двома легкими середніми, сценарій консолідації в найближчі торговельні сесії залишається актуальним. Індикатор RSI знаходиться в нейтральній зоні. Головним рівнем опору при висхідному русі буде область 3425-3430 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»