Ринок США: огляд і прогноз на 16 жовтня. Рівняння на макростатистику

Ринок напередодні

Торги 14 жовтня на американських майданчиках завершилися на негативній території, але набагато вище мінімуму сесії. Індекс S&P 500 знизився на -0,15%, до 3483 пунктів, Dow Jones втратив символічні -0,07%, NASDAQ опустився на -0,47%. На настрій інвесторів негативно вплинули нові обмежувальні заходи в Європі у зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації. 

Новини компаній

Виручка і прибуток інвестиційної компанії Charles Schwab (SCHW: +5,2%) виявилися трохи кращими за очікування, як і обсяг активів клієнтів.

Vertex Pharmaceuticals (VRTX: -20,7%) зупинила продаж препарату VX-814 в зв'язку з виявленими небезпечними побічними ефектами.

Попередня квартальна виручка Fastly (FSLY: -27,2%) виявилася гірше консенсусу, так як найбільший клієнт сервіс TikTok не виправдав очікувань щодо темпів зростання аудиторії.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку на досить спокійних торгах. Свіжих драйверів руху новинний фон не несе. Основними темами для обговорень залишаються перспективи утвердження пакета фіскальних стимулів і інших точкових заходів підтримки економіки, передвиборна гонка в США, а також погіршення епідеміологічної ситуації в безлічі країн.

Вчора Трамп і Байден провели зустрічі зі своїми виборцями. Трамп в черговий раз піддався критиці за непродуману реакцію на епідемію COVID-19. Байден і раніше випереджає Трампа з перевагою в 11%. Чинний президент намагається завоювати підтримку електорату за два тижні до виборів, закликаючи законодавців розглянути більш широкий пакет стимулів. При цьому лідер республіканців в Сенаті Мітч Макконнелл зазначив, що багато представників його партії з верхньої палати парламенту виступають за прийняття програми економічної підтримки в обсязі лише $500 млрд. В умовах відсутності нових драйверів учасники ринку будуть орієнтуватися на свіжі дані по роздрібних продажах, а також на очікування щодо планованих релізів корпоративної звітності.

Азіатські фондові індекси завершили сесію різнонаправлено. Японський Nikkei втратив -0,41%, гонконгський Hang Seng виріс на +0,94%, китайський CSI300 опустився на -0,15%. 

Європейські індекси перейшли в боковик, а EuroStoxx 50 торгується майже без змін.

Ставка по 10-річним трежеріс знижується до 0,72%. Ф'ючерс на нафту Brent опустився до $42,6. Золото коливається біля позначки $1910.

Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії буде консолідуватися в діапазоні 3450-3525 пунктів.

Новини економіки

Сьогодні будуть опубліковані дані за обсягом роздрібних продажів за вересень. Очікується прискорення темпів зростання на +0,1% в порівнянні з попереднім місяцем, до 0,7%. Дані по банківських транзакцій демонструють сильну динаміку споживчих витрат у вересні, в тому числі завдяки впевненому підвищенню обсягів продажів автомобілів. Вважаємо, що статистика здатна приємно здивувати інвесторів.

Звіти

Сьогодні будуть опубліковані результати депозитарного банку Bank of New York Mellon (BK). Прогноз передбачає зниження EPS на 12%, до $0,94. Вважаємо, що звітність Bank of NY Mellon буде успішніше, ніж у ряду інших банків. Очікується зниження чистих процентних доходів, але через меншої залежності від даного джерела прибуток BK сильно не постраждає.

Вийде квартальний звіт нафтосервісної компанії Schlumberger (SLB). Ринок очікує зростання виручки SLB на +1%, до $5,4 млрд, при підвищенні скоригованої EPS в 2,5 рази, до $0,12. На нашу думку, виручка компанії може недотягнути до прогнозних значень через мінімальної за десятиліття бурової активності. Проте ми не виключаємо позитивних сюрпризів по прибутку і операційного грошового потоку.

Технічна картина

Технічно S&P500 здатний відновити висхідний рух. Як ми і припускали, індекс широкого ринку напередодні знайшов підтримку поблизу ключового рівня 3430, при цьому два попередніх цінових розриву (гепа) повністю закрилися. Вважаємо, що в середньостроковій перспективі індекс S&P500 буде схильний до зростання, поки область 3400-3430 виступає для нього підтримкою.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»