Ринок США: огляд і прогноз на 17 серпня. Невизначеність перегородила індексам шлях наверх

Ми очікуємо

Світові фондові майданчики сьогодні демонструють змішану динаміку на тлі відсутності визначеності в питанні прийняття нового пакету стимулів і перенесення американо-китайської зустрічі. Пандемія триває. В Іспанії та Італії у зв'язку з цим обмежують роботу нічних клубів. У США темпи захворюваності йдуть на спад.

У фокусі уваги інвесттовариства залишаються американо-китайські відносини. Нової дати для перегляду торговельної угоди між США і Китаєм немає, а призначена на 15 серпня зустріч була відкладена через проблеми з графіком. Дональд Трамп зобов'язав ByteDance припинити діяльність американського TikTok протягом 90 днів, заявивши також, що може чинити тиск на інші китайські компанії, включаючи Alibaba.

Триває протистояння між демократами і Білим домом. Черговим приводом для нього стала проблема голосування поштою. Спікер Палати представників Ненсі Пелосі заявила про відкликання законодавців з літніх канікул, щоб не допустити скорочення фінансування поштової служби. Трамп виступає проти ідеї голосування поштою, тому демократи побоюються тиску на поштову службу з боку президента.

 Азіатські фондові індекси торгуються різноспрямовано. Японський Nikkei втрачає -0,8% після даних про падіння ВВП у другому кварталі. Шанхайський CSI300 в плюсі на +2,3%, гонконгський Hang Seng додає +0,8% на тлі надання ліквідності Народного банку Китаю. Біржі Європи торгуються в нулі.

Попит на безпечні активи, в тому числі на облігації США, повертається. Ставка по 10-річним трежеріс коливається у 0,69%. Жовтневий ф'ючерс на Brent залишається нижче $45. Золото подолало позначку $1950. Апетит до ризику невпевнений. Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії буде торгуватися поблизу 3350 пунктів.

 

Технічна картина

Технічно S&P500 продовжує слабшати, але все ще виглядає непогано. Обсяги торгів в останні дні знижуються. Гепи на рівні 3307 і 3272 пунктів загрожують закритися. Показники Моментум виглядають не надто впевнено. Хоча MACD залишається на позитивній території, індикатор RSI не оновив локальний максимум разом з ринком, що створює ризик «ведмежої» дивергенції. Нездатність індексу побити лютневий рекорд свідчить про ризики формування подвійної вершини, що зазвичай веде до корекції. Таким чином, в найближчі дні актуальний ризик зниження індексу як мінімум до вершин липня на рівні 3270 пунктів і далі до червневих максимумів в районі 3230 пунктів.

 

У полі зору

18 серпня про результати за минулий квартал відзвітує найбільший рітейлер США Walmart. Очікується, що компанія повідомить про зростання продажів завдяки стійкому попиту на продукти під час епідемії, а також підвищення споживчих витрат на більш дорогі товари, такі як взуття і електроніка. Інвесторів і аналітиків цікавлять подробиці запуску Walmart plus, сервісу підписки, який, як очікується, буде конкурувати з Amazon Prime. Walmart в останні роки зосередилася на розвитку онлайн-сервісів, щоб скласти конкуренцію Amazon, як лідеру в цьому секторі. В умовах карантину компанія може в повній мірі використовувати потенціал нових послуг.

19 серпня звіт випустить Target - ще один представник великого рітейлу США. Компанія продемонструвала добрі результати в першому кварталі і має відмінні шанси повторити успіх в наступному. Компанія скористалася високим попитом на продукти харчування і товари для дому під час карантину, а після зняття обмежень може збільшити доходи від продажу одягу. Споживчий попит стимулюється прямими виплатами населенню з боку держави, що дозволяє Target збільшувати виручку. Аналітики та інвестори чекають коментарів CEO Брайана Корнелла про перспективи бізнесу у другому півріччі і про те, чи планує компанія відновити прогноз.

19 серпня 2020 року звітування за другий квартал представить ключовий виробник відеокарт Nvidia. Поточний консенсус передбачає зростання виручки на 41,7% р/р при збільшенні операційного прибутку на 70% р/р. Впевнене підвищення виручки приблизно на 14% обумовлено ефектом придбання компанії Mellanox, решту динаміку забезпечить органічне зростання. Найвище зростання доходу на тлі покупки Mellanox і посилення попиту з боку хмарних провайдерів та інших ДЦ покаже підсегмент рішень Nvidia для дата-центрів, продажі якого можуть вирости в 2,6 рази. Крім того, на тлі підвищення продажів ігрових консолей і почався їх поновлення очікуємо позитивну динаміку виручки в ігровому бізнесі компанії. Ключовим фактором ризику залишається погіршення короткострокових прогнозів компанії, що може зробити істотний тиск на котирування через високі оцінки Nvidia за мультиплікаторами.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»