Ринок США: огляд і прогноз на 17 травня. Ініціатива знову у «биків»

Ринок напередодні

Торги 14 травня американські фондові майданчики завершили в зеленій зоні. S&P500 піднявся на 1,49%, до 4174 пунктів. Nasdaq додав 2,32%, Dow Jones виріс на 1,06%. Усі сектори S&P500 закрилися у плюсі. В лідери зростання вирвалися енергетичні компанії (+3,16%), слідуючи за підвищенням нафтових котирувань, а сектор ІТ (+2,12%) відіграв тижневе падіння. Сектор циклічних споживчих товарів (+1,8%) відновлюється в сегменті HоRеCа, зважаючи на пом'якшення карантинних обмежень. Прогнозуємо зростання фондового ринку у короткостроковій перспективі.

Новини компаній

DoorDash (DASH +22,2%) відзвітувала значно краще за очікування і дала сприятливий прогноз на наступний квартал і повний 2021 рік.

Airbnb (ABNB: +4%) продемонструвала квартальні результати вище за очікування по виручці, EBITDA і GBV. Прогноз на наступний період передбачає зростання GBV вище рівнів 2019-го. Аналітики відзначають збільшення популярності сервісу і сприятливий тренд на віддалену роботу і мобільність.

Walt Disney (DIS: -2,6%) продемонструвала квартальну виручку нижче, а рентабельність вище очікувань. Зростання кількості передплатників Disney+ склало 9 млн при консенсусі 14 млн, але довгостроковий прогноз залишився незмінним.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку, вибираючи напрямок руху після ралі в кінці минулого тижня. Інвестори як і раніше побоюються високої інфляції, але їх увага поступово переключається на інші макродані. Опублікований 14 травня звіт щодо роздрібних продажів за квітень не збігся з очікуваннями ринку про помірне зростання у порівнянні з березнем і відобразив невелике зниження. Такі сегменти, як одяг, універмаги, меблі, спортивні товари, а також онлайн-рітейл, показали зниження після високих темпів зростання в березні, обумовлених стимулюючими чеками. Підвищення обороту відзначається в сегментах автомобілів і ресторанів, що, очевидно, обумовлено відновленням економіки після пандемії: поступово підвищується мобільність громадян і зростає відвідуваність публічних закладів.

Захворюваність на COVID-19 у США і Європі знижується на тлі активної прищепної кампанії, але багато азіатських країн (в т.ч. Індія та Японія) лише поступово виходять з чергової хвилі пандемії. Карантинні обмеження поки зберігаються. Таким чином, нормалізація епідеміологічної обстановки можлива лише після вакцинації більшої частини населення. На даний момент частка щеплених громадян в країнах Азії не перевищує 10%.

Азіатські фондові майданчики демонструють сьогодні змішану динаміку. Гонконгський Hang Seng зростає на 0,69%, китайський CSI300 піднімається на 1,46%, японський Nikkei225 знижується на 0,92%. EuroStoxx50 додає 0,09%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс знижується до 1,63%. Ф'ючерс на нафту Brent підвищується до $68,7 за барель. Золото зростає до $1854 за унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4130-4180 пунктів.

Макростатистика

Сьогодні буде опублікований виробничий індекс Empire State за травень. Згідно до консенсусу ринку, значення показника складе 24, недотягнувши до квітневого рівня (26,3). При цьому очікується, що величина показника як і раніше вказуватиме на зростання економіки.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance знизився до 72 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в поточному році. У центрі уваги - інфляція і її вплив на політику ФРС і Білого дому.

Технічна картина

Технічно S&P500 залишається у довгостроковому висхідному тренді. Спроба розвинути масштабну корекцію минулого тижня не увінчалася успіхом. Покупці перехопили ініціативу і можуть продовжити рухати індекси до зростання протягом поточної торгової п'ятиденки, якщо на ринок не надійдуть нові негативні сигнали, пов'язані з інфляцією. Дивергенція за індикатором RSI повністю реалізувалася під час корекції. На даний час RSI відскочив вище нейтрального рівня і зберігає простір для висхідного руху в середньостроковій перспективі.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»