Ринок США: огляд і прогноз на 18 лютого. ІТ-сектор схильний до корекції

Ринок напередодні

Торги 17 лютого американські фондові майданчики завершили різноспрямовано. Індекс S&P500 опустився на чисто символічні 0,03%, до 3931 пункту, NASDAQ втратив 0,58%, а Dow Jones додав 0,29%. Роздрібні продажі різко виросли в січні завдяки прямим виплатам населенню, що підтримало «бичачі» настрої. На ринку спостерігався перетік капіталу з акцій зростання в акції вартості, через що IT-сектор опинився в аутсайдерах, втративши 1,03%. Сектор енергетики залишився в числі лідерів і виріс на 1,45% на тлі дорожчання нафти.

Новини компаній

Компанія QuantumScape (QS: +31,4%) повідомила про технологічний прорив в розробці твердотільних акумуляторних батарей нового покоління.

Квартальні результати популярного конструктора сайтів Wix.com (WIX: +8,1%) перевершили очікування, як і прогнози компанії на 2021 рік.

Виручка і операційні показники Shopify (SHOP: -3,3%) виявилися вищими за консенсус-прогнози, однак акції виросли більш ніж на 25% з початку року, тому інвестори зафіксували прибуток.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно негативну динаміку. Опубліковані протоколи засідання ФРС, що відбулося 26-27 січня, повністю збіглися з очікуваннями інвесторів. Учасники засідання не обговорювали зменшення програми покупки активів, тому що макроекономічні показники не дозволяють поки навіть розглядати таку можливість. Фактор ультрам'якої монетарної політики вже довгий час знаходиться в полі зору інвесторів, тому ступінь його впливу поступово зменшується.

Відзначимо, що позитивні дані по роздрібних продажах за січень (+5,3% м/м) підтвердили ефективність фіскального стимулювання методом прямих виплат населенню. Обговорюваний в даний час пакет стимулів включає прямі виплати в обсязі $1400, тобто більш ніж удвічі більше за попередню субсидію. У зв'язку з цим в квітні і травні можна буде очікувати на аналогічне зростання споживчих витрат.

У короткостроковій перспективі не виключена корекція індексу S&P500, адже різке зростання прибутковості облігацій і перспективи швидкого відкриття економіки можуть призвести до певного відтоку капіталу з технологічного сектора США. Циклічні сектори здатні виглядати сильніше ринку.

Азіатські фондові майданчики закрилися в червоній зоні. Китайський CSI300 опустився на 0,68%, гонконгський Hang Seng впав на 1,58%, японський Nikkei втратив 0,19%. Європейський EuroStoxx50 додає 0,2%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс коливається біля 1,28%. Ф'ючерс на нафту Brent опустився нижче $65. Золото дорожчає до $1790.

Очікуємо, що S&P500 проведе майбутні торги в діапазоні 3890-3940 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані про видані дозволи на будівництво за січень. Очікується певне зниження показника в порівнянні з попереднім місяцем, коли був зафіксований максимальний рівень за більш ніж 10 років (прогноз: 1,678 млн, попереднє значення: 1,704 млн). Ринок нерухомості залишається у відмінній формі, тому невелике уповільнення зростання обсягів будівництва лише захистить його від перегріву.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишається на позначці 78 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. Верхня межа цього тренда все так же обмежує потенціал зростання індексу широкого ринку. Напередодні «бики» проявили слабкість, яка, втім, виявилася короткочасною. У короткостроковій перспективі можлива корекція або консолідація, оскільки за індикатором RSI формується «ведмежа» дивергенція поблизу зони перекупленості.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»