Ринок США: огляд і прогноз на 18 серпня. Котирування переключилися в режим консолідації

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики рухаються різноспрямовано в умовах неоднозначного зовнішнього фону, посилення зовнішньоторговельного конфлікту між США і Китаєм, відсутність важливих макроданих. Нейтрально учасники ринку зустріли новину Politico про плани республіканців запропонувати скорочений варіант стимулюючої економіку програми, в якому передбачено підвищення допомоги по безробіттю на $300 і надання поштовій службі субсидії в обсязі $10 млрд. У свою чергу, демократи вимагають зберегти допомогу з безробіття на рівні $600.

Напруженість між Китаєм і США продовжує наростати. Вашингтон посилює списку санкцій тиск на технологічного гіганта Huawei. Міністерство торгівлі в понеділок заявило про обмеження доступу Huawei до покупки мікросхем, що буде стримувати розгортання мереж 5G з використанням обладнання компанії. Крім того, 38 філій Huawei в 21 країні додані в чорний список, що ускладнить для компанії обхід введених США обмежувальних заходів.

Ситуація з коронавірусом в світі залишається неоднозначною. Денний приріст числа інфікованих в США залишається поблизу мінімумів червня. У штаті Нью-Йорк збираються відновити роботу тренажерних залів. У той же час в Німеччині зафіксований рекордний рівень захворюваності за чотири місяці. В інших європейських країнах зростання числа заражених триває, хоча і стає повільніше, що не виключає повторне введення карантину.


Азіатські фондові індекси торгуються різноспрямовано. Японський Nikkei втратив -0,2%, китайський CSI300 і гонконгський Hang Seng в нулі. Європейський індекс Stoxx 50 зростає на +0,5%.


Попит на безпечні активи, в тому числі на облігації США, посилюється. Ставка по 10-річним трежеріс опускається до 0,67%. Жовтневий ф'ючерс на Brent коливається поблизу $45. Золото дорожчає на 1,2%, закріплюючись над відміткою $2000. Апетит до ризику змішаний. Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії буде торгуватися вище 3350 пунктів.


Звіти

Сьогодні квартальні результати представить найбільший в США ритейлер Walmart. Очікується, що компанія повідомить про зростання продажів завдяки стійкому попиту на продукти харчування, а також підвищення споживчих витрат на взуття і електроніку після закінчення карантину. Інвесторів і аналітиків цікавлять подробиці запуску сервісу підписки Walmart plus, який покликаний конкурувати з Amazon Prime.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»