Ринок США: огляд і прогноз на 18 вересня. Федрезерв викликав дебати учасників ринку

Ринок напередодні

Торги 17 серпня американські індекси завершили зниженням, але помітно вище внутрішньоденних мінімумів. Індекс S&P 500 втратив -0,84%, знизившись до 3357 пунктів, Dow Jones закрився нижче на -0,47%, NASDAQ на -1,27%. На хід торгів вплинуло обговорення суперечливих результатів засідання ФРС. Учасники ринку висловили побоювання, що монетарні стимули досягли свого піку і що Федрезерву буде важко досягти мети щодо інфляції. Акції «вартості» виглядали помітно сильніше акцій «зростання», тому сектори сировини і матеріалів, промисловості та енергетики закрилися на позитивній території.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку, новинний фон не насичений. За відсутності інших драйверів інвестори продовжать коригувати свої позиції, виходячи з оцінки головної події тижня - результатів засідання ФРС. Учасники ринку розділилися в думці про те, як інтерпретувати прогнози і риторику регулятора. Частина інвесторів задоволена поточними обсягами монетарного стимулювання і позитивно оцінює підвищення прогнозу по довгостроковому зростанню економіки з 1,8% до 1,9%. З іншого боку, скептики звертають увагу на проблему відсутності нових стимулів, без яких буде важко досягти мети щодо інфляції в 2%. Відсутність будь-якого прогресу в переговорах по новому пакету фіскальних заходів підтримки - ще один фактор невизначеності. Очікуємо, що на цьому тлі різноспрямовані коливання акцій збережуться.

Епідеміологічна ситуація в Європі погіршується. Останнім часом новини про це переважно ігнорувалися, так як в фокусі інвесторів знаходиться розробка вакцини. Проте ризик нових обмежувальних заходів в Європі зростає.

Азіатські фондові індекси закрилися зростанням. Японський Nikkei додав +0,17%, китайський CSI300 виріс на +2,25% і гонконгський Hang Seng на +0,47%. 

Європейські індекси без єдиної динаміки. EuroStoxx 50 знижується на -0,12%. Німецький DAX додає +0,1%.

Ставка по 10-річним трежеріс коливається близько 0,68%. Ф'ючерс на нафту Brent зростає до $43,3. Золото підвищується до $1955. Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії протестує вчорашній максимум на позначці 3375 пунктів.

Технічна картина

Технічно S&P500 схильний до продовження консолідації. Індекс два рази за торгову сесію зустрів сильну підтримку на рівні 3330 поблизу 50-денної ковзної середньої. На ф'ючерсному ринку по S&P500 був зафіксований високий торговий обсяг, який вказує на ймовірність відскоку від локальних мінімумів, але ситуація залишається нестійкою. «Бикам» необхідно прорватися вище позначки 3430 пунктів, щоб продовжити висхідний тренд.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»