Ринок США: огляд і прогноз на 19 квітня. У фокусі уваги - нові звіти корпорацій

Ринок напередодні

Торги 16 квітня американські фондові майданчики завершили у зеленій зоні. Індекс S&P500 піднявся на 0,36%, до 4185 пунктів, зафіксувавши новий історичний максимум. Dow Jones виріс на 0,48%, а NASDAQ додав скромні 0,1%. В якості позитивних факторів як і раніше виступали сильна макростатистика і звітність компаній за 1-й квартал 2021 року. Лідерами зростання стали сировинний (+1,18%) і комунальний (+0,81%) сектори. Найгіршу динаміку знову продемонстрував енергетичний сектор (-0,9%).

Новини компаній

Акції Splunk (SPLK: -9,5%), розробника ПЗ в сегменті аналізу даних, опинилися під тиском у зв'язку з уходом з компанії технічного директора.

Банк State Street (STT: -7%) продемонстрував стабільні результати за 1-й квартал 2021 року, але чиста процентна маржа виявилася гірше очікувань.

Виробник алюмінію Alcoa (AA: +8,5%) відзвітував краще за очікування по EPS і виручці завдяки продажу продукції за вищими цінами.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. У центрі уваги залишаються глобальні тренди захворюваності на COVID-19 і темпів вакцинації. Прищепна кампанія в США реалізується за наміченим планом, що підтримує оптимізм інвесторів, однак кількість виявлених випадків коронавірусної інфекції в світі за останній тиждень досягла пікового рівня з початку пандемії через рекордний рівень захворюваності в Індії. Ситуація з припиненням використання препарату від J&J також залишається у фокусі уваги, однак, на нашу думку, американський регулятор повторно розгляне питання про безпеку даної вакцини максимально оперативно, що має призвести до відновлення її використання з деякими обмеженнями за статтю та віком прищеплюваних людей.

Ключовим джерелом волатильності широкого ринку у короткостроковій перспективі є сезон звітності. Коментарі менеджменту низки компаній минулого тижня зміцнили впевненість інвесторів у перспективах швидкого відновлення економіки. За даними FactSet, 81% компаній з S&P500, які відзвітували (переважно банки), продемонстрували кращий за очікування EPS.

Ф'ючерс на S&P500 консолідується біля нульової позначки поблизу історичних максимумів. Вважаємо, що інвестори сьогодні займуть вичікувальну позицію перед публікацією великого блоку квартальних звітів у вівторок.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували позитивну динаміку. Китайський CSI300 виріс на 2,43%, гонконгський Hang Seng додав 0,37%, японський Nikkei225 закрився поблизу нульової позначки. EuroStoxx50 також балансує близько нуля.

Апетит до ризику невпевнений. Прибутковість за 10-річними трежеріс знизилася до 1,55%. Ф'ючерс на нафту Brent тримається нижче $67. Золото зростає до $1790.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4150-4200 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 72 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в поточному році. Побоювання щодо нової хвилі пандемії надають все менший вплив на настрої інвесторів.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. Напередодні індекс широкого ринку досяг нового історичного максимуму. Індикатор RSI продовжує рух в зоні перекупленості (вище 70 пунктів), тому короткостроковий потенціал зростання широкого ринку обмежений. Найближчий значущий опір розташовується на рівні 4200 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»