Ринок США: огляд і прогноз на 19 лютого. Прибутковість трежеріс спантеличує інвесторів

Ринок напередодні

Торги 18 лютого американські фондові індекси завершили в червоній зоні. Індекс S&P500 опустився на 0,44%, до 3914 пунктів, Dow Jones відкотився на 0,38%, NASDAQ знизився на 0,72%, втрачаючи понад 1,5% по ходу сесії. Приводом для корекції послужили дані про зростання числа заявок на допомогу з безробіття, а також перетікання капіталу в циклічні сектори. Так, сегмент споживчих товарів торгувався краще за ринок, завершивши день із результатом +0,14%. Сектор енергетики скорегувався на 2,27%.

Новини компаній

Системний адміністратор Twilio (TWLO: +7,7%) продемонстрував сильні квартальні результати, темпи зростання виручки перевершили очікування.

Зіставні продажі Walmart (WMT: -6,5%) виявилися кращими за консенсус-прогноз, однак інвесторів розчарували слабка динаміка EPS і прогноз, що передбачає збільшення капітальних витрат рітейлера з $10 млрд до $14 млрд в цьому році.

Виручка і EBITDA постачальника літію Albemarle (ALB: -10,2%) перевершили очікування інвесторів, але прогнози компанії виявилися недостатньо сильними.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Інвестори продовжують оцінювати потенційний вплив зростання прибутковості облігацій на фондовий ринок. Прибутковість 10-річних трежеріс піднялася до рівня лютого 2020 року. З точки зору корпоративних фінансів у цій ситуації збільшується ставка дисконтування, що в підсумку знижує справедливу вартість акцій. Разом з тим збільшення прибутковості держбондів відображає поліпшення економічних перспектив, тому єдиної думки у інвесттовариства щодо впливу цього фактора на ринок немає.

Поточний консенсус щодо пакету фіскальних стимулів передбачає, що він буде схвалений в середині березня в обсязі близько $1,5 трлн. При цьому після прийняття даного пакета вся увага буде сконцентрована на інфраструктурних держвидатках, проект яких представлять наступного місяця. Їх передбачуваний обсяг - $2 трлн. Чутки щодо даного законопроекту вже починають впливати на ринок.

Міністр фінансів Джанет Йеллен напередодні рекомендувала проявляти обережність при інвестуванні в деякі сектори і індустрії. Ми поділяємо її точку зору. У короткостроковій перспективі можливе продовження відтоку капіталу з технологічного сектора США і окремих перегрітих галузей.

Азіатські фондові майданчики закрилися різноспрямовано. Китайський CSI300 піднявся на 0,18%, гонконгський Hang Seng додав 0,16%, японський Nikkei втратив 0,72%. Європейський EuroStoxx50 зростає на 0,4%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс підвищується до 1,3%. Ф'ючерс на нафту Brent коливається близько $63,5. Золото опустилося до $1775.

Очікуємо, що S&P500 проведе майбутню сесію в діапазоні 3900-3940 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Цієї п'ятниці будуть опубліковані попередні індекси ділової активності в секторі послуг і у виробництві за лютий від Markit. Очікується невелике зниження обох показників. Індекс сектора послуг, за прогнозом, опуститься з 58,3 до 57,6 пункту, а виробничий опуститься з 59,2 до 58,5 пункту. Відзначимо, що попередні дані характеризуються підвищеною волатильністю. В цілому статистика повинна продемонструвати збереження впевнених темпів відновлення американської економіки, а короткостроковий вплив погодних факторів навряд чи знайде відображення у даному релізі.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 80 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді, верхня межа якого обмежує потенціал зростання індексу широкого ринку. Попередня торгова сесія не дуже змінила загальну картину. У короткостроковій перспективі можлива корекція або консолідація, оскільки за індикатором RSI формується «ведмежа» дивергенція.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»