Ринок США: огляд і прогноз на 19 серпня. S&P 500 належить відстояти зайняту висоту

Ринок напередодні

Драйвером зростання ринок забезпечили сильна макростатистика, позитивна динаміка в акціях Amazon та інших найбільших IT-компаній, а також непогана звітність найбільших ритейлерів. Завдяки Amazon і Alphabet споживчий і телекомунікаційний сектор додали 1,5% і 1,1% відповідно. Разом з тим загострення напруженості у відносинах з Китаєм чинило тиск на циклічні сектора. Енергетична, фінансова і промислова галузі втратили 1,7%, 0,7% і 0,5% відповідно.


Ми очікуємо

Світові фондові майданчики сьогодні демонструють змішану динаміку. У центрі уваги інвестиційного співтовариства залишається загострення конфлікту між США і Китаєм після зриву переговорів і анонсованих Білим домом санкцій щодо Huawei. Трамп заявив, що скасував торговельні переговори з Китаєм в минулі вихідні, тому що «не хотів спілкуватися». Президент США знову звинуватив владу КНР в пандемії і зазначив невиконання домовленості з експорту американських товарів. Крім того, стало відомо, що Держдепартамент попросив коледжі та університети відмовитися від вкладень в китайські компанії в портфелях своїх фондів.

Переговори про новий пакет стимулів продовжують буксувати, але можуть поновитися на цьому тижні. Спікер палати представників Ненсі Пелосі в найближчі дні знову збере законодавців для розгляду питання про фінансування поштової служби. Пані Пелосі заявила про готовність демократів урізати обсяг стимулюючих заходів вдвічі, що може посприяти відновленню конструктивного діалогу в Конгресі.

 Азіатські фондові індекси завершили торги різноспрямовано. Японський Nikkei виріс на +0,26%, на тлі непоганий торгової статистики; китайський CSI300 і гонконгський Hang Seng під впливом загостреного протистояння з США опустилися на -1,5% і на -0,49%. Європейський індекс Stoxx 50 додає символічні +0,05%.

 Попит на безпечні активи, в тому числі на облігації США, зберігається. Ставка по 10-річним трежеріс знижується до 0,65%. Жовтневий ф'ючерс на Brent коливається поблизу $45 перед зустріччю міністрів країн ОПЕК+. Діюча домовленість про скорочення видобутку на 7,7 млн барелів на добу, найімовірніше, переглянута не буде. Золото опустилося до позначки $1989. Апетит до ризику змішаний. Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії буде торгуватися вище 3390 пунктів.

 

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні вийдуть щотижневі дані по динаміці запасів нафти і бензину. Прогноз передбачає їх скорочення на 2,67 млн і 1,05 млн барелів відповідно. Також буде опублікований протокол останнього засідання ФРС. У цьому документі інвесттовариства очікує натяків на бачення регулятором середньострокових перспектив і можливі зміни його політики.

 

Звіти

Сьогодні квартальні результати представить провідний виробник відеокарт Nvidia. Консенсус передбачає зростання виручки на 41,7% р/р при підвищенні операційного прибутку на 70% р/р. Активне збільшення виручки може бути обумовлено ефектом придбання компанії Mellanox.

Квартальний звіт випустить також один з найбільших рітейлерів товарів для дому та ремонту Lowe's. Згідно з очікуваннями ринку, виручка і прибуток компанії збільшиться на 15,1% і 27,9% на тлі зростання попиту в період пандемії.

Відзвітує за другий квартал і роздрібна мережа Target. Середньоринковий прогноз закладає підвищення виручки на 7,6% при скороченні чистого прибутку на 13,6% через тиск на маржу.

 

Технічна картина

Технічно S&P500 продовжує слабшати, але все ще виглядає непогано. Обсяги торгів в останні дні залишаються низькими, що говорить про спад активності. Показники Моментум виглядають не надто впевнено. Хоча MACD залишається на позитивній території, індикатор RSI дрейфує біля кордону перекупленості, що може стати приводом для фіксації позицій. Індекс широкого ринку оновив лютневий максимум, але для продовження зростання йому потрібно закріпитися вище 3390. Якщо позитивний імпульс вичерпається, можливе формування подвійної вершини, що укупі з дивергенцією по RSI на тижневих графіках може привести до корекції в область 3230-3260 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»