Ринок США: огляд і прогноз на 19 січня. Йеллен повертається - оптимізм зміцнюється

Ринок напередодні

Торги 15 січня американські фондові майданчики завершили в червоній зоні. Індекс S&P500 опустився на 0,72%, до 3768 пунктів, NASDAQ знизився на 0,87%, Dow Jones втратив 0,57%. Зменшення апетиту до ризику було обумовлено слабкими даними за обсягом роздрібних продажів у грудні. Крім того, спостерігалася фіксація позицій перед довгими вихідними. Сектор енергетики впав на 4,03% через зниження нафтових котирувань. Лідером зростання став сектор нерухомості (+1,46%).

Новини компаній

Банк Wells Fargo (WFC: -7,8%) продемонстрував EPS краще за очікування, але слабка виручка і обережні прогнози на 2021 рік розчарували інвесторів.

Виручка Citigroup (C: -6,9%) виявилася менше за очікування, що зумовило падіння котирувань. EPS перевершила консенсус-прогноз завдяки вивільненню резервів.

Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) почала розслідування відносно Exxon Mobil (XOM: -4,8%), яку підозрюють у завищенні оцінки великого родовища.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. У фокусі уваги перебуває процедура призначення екс-голови ФРС Джанет Йеллен на посаду міністра фінансів. Сьогодні вона виступить перед комітетом з фінансів Сенату. Очікується, що Джанет Йеллен закликатиме до збільшення витрат федерального бюджету з метою прискорення відновлення економіки. Позиція екс-голови ФРС полягає в тому, що на даний час проблема держборгу не є критичною через низькі ставки, тоді як економіка потребує стимулювання. Інвестори оптимістично налаштовані щодо кандидатури Джанет Йеллен. Не виключено, що її авторитет як макроекономіста надасть підтримку масштабним планам Джо Байдена щодо стимулювання економіки.

Інвестори нейтрально відреагували на анонсований обраним президентом план підтримки економіки обсягом $1,9 трлн. Як очікується, у первісному вигляді цей законопроект не буде підтриманий обома партіями в Конгресі. Для реалізації свого плану Байден може скористатися спеціальним бюджетним механізмом «примирення», але цей механізм глава держави має право застосовувати лише раз на рік. Інвестори стежитимуть за тим, чи зможе Джанет Йеллен схилити на сторону Байдена більше число республіканців у Конгресі.

Азіатські фондові майданчики закрилися різноспрямовано. Японський Nikkei піднявся на 1,39%, гонконгський Hang Seng виріс на 2,7%, китайський CSI300 впав на 1,47%. Європейські біржі консолідуються у вузькому діапазоні.

Апетит до ризику слабкий. Ставка за 10-річними трежеріс коливається біля 1,11%. Ф'ючерс на нафту Brent тримається вище $55. Золото дорожчає до $1845.

Очікуємо, що S&P500 проведе сьогоднішні торги в діапазоні 3750-3800 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance опустився до 52 зі 100. Показник все ще відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше схильний до короткострокової консолідації. Напередодні індекс широкого ринку скорегувався до рівня 3750 пунктів, відпрацьовуючи патерн «подвійна вершина». Технічні індикатори дають змішану картину. RSI відійшов від зони перекупленості, тому відновлення висхідного руху стало більш імовірним. У той же час MACD знову перейшов на негативну територію.

В полі зору

У вівторок, 19 січня, звіт представить Bank of America Corp (BAC). Консенсус-прогноз закладає скорочення чистого виторгу корпорації на 7,8% р/р, до $20,6 млрд, при скоригованому прибутку на акцію на рівні $0,55 (-25,7% р/р). Темпи зростання роздрібного кредитування відновлюються, але через низькі відсоткові ставки чиста процентна маржа залишається під тиском. Очікуємо, що банк почне розформовувати резерви під кредитні збитки, адже BAC дотримувався однієї з найбільш консервативних серед конкурентів позицій щодо створення резервів у розпал пандемії.

Квартальні результати сьогодні опублікує і Goldman Sachs Group, Inc (GS). Ми очікуємо підвищення чистої виручки на 0,35% р/р, до $10 млрд, завдяки стійкій позиції корпорації в сегментах інвестиційного банкінгу та глобальних ринків, виручка яких, за прогнозами інвесторів, складе $2,15 млрд (+3,97% р/р) і $3,95 млрд (+13,65% р/р) відповідно. На тлі історично високої активності на ринку первинних розміщень GS став одним з головних бенефіціарів посиленого попиту на послуги андерайтингу. Це буде сприяти високим темпам зростання сегмента Equity Underwriting, виручка якого збільшиться на 107% р/р, до $780 млн. Скоригований чистий прибуток на акцію за квартал, як передбачає консенсус, підвищиться на 62,9% р/р, досягнувши $7,64, натомість річний показник скоротиться на 1,8% р/р, до $20,65.

Після закриття ринку сьогодні вийде квартальний звіт стрімінг-сервісу Netflix. Консенсус-прогноз закладає зростання виручки на 21%, до $6,65 млрд, при збільшенні EPS з $1,3 до $1,36. Очікується, що число передплатників підвищиться на 6,47 млн. Сама Netflix три місяці тому прогнозувала збільшення клієнтської бази на 6 млн. Реалізація обох цих прогнозів передбачає перевищення показником позначки 201 млн. Ми чекаємо нейтральну реакцію ринку на звіт Netflix. У фокусі буде динаміка аудиторії в США і Канаді, де в минулому кварталі компанія підняла вартість передплати. Очікується, що на цьому тлі зростання числа передплатників у цих країнах сповільниться, але залишиться позитивним, оскільки попит на домашні розваги залишається високим. Реакція інвесторів на реліз буде залежати також від того, чи співпаде прогноз компанії на січень-березень 2021 року зі консенсусом очікувань, які передбачають розширення аудиторії сервісу на 8,4 млн.

21 січня звіт за підсумками четвертого кварталу опублікує один з найбільших виробників центральних процесорів в світі Intel (INTC). Поточний консенсус аналітиків закладає зниження виручки на рівні 13,4% р/р, до $17,5 млрд, що обумовлено слабкістю попиту з боку корпорацій і держустанов, а також збільшенням запасів процесорів у хмарних провайдерів. Скоригований EPS, за прогнозом, впаде на 27,6%, до $1,1. З урахуванням поліпшення очікувань менеджменту компанії ми очікуємо, що фактичні результати Intel будуть вище за прогнозні. Вважаємо, що прес-конференція буде насиченою. Компанії є що повідомити інвесторам: у фокусі уваги будуть коментарі нового СЕО щодо планів і можливої зміни стратегії Intel, деталі щодо розвитку співробітництва з TSMC, а також подробиці, пов'язані з освоєнням 7нм-техпроцесу і термінами виведення його на ринок. Крім того, можливе уточнення обсягів вибуваючих поставок для Apple протягом 2021 року.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»