Ринок США: огляд і прогноз на 19 травня. У фокусі - публікація протоколів квітневого засідання FOMC

Ринок напередодні

Торги 18 травня американські фондові майданчики завершили в червоній зоні. S&P500 опустився на 0,85%, до 4128 пунктів, Nasdaq знизився на 0,56%, а Dow Jones втратив 0,78%. Більшість компаній S&P500 продемонстрували зниження. У невеликому плюсі закрилися сектори нерухомості (+0,17%) і охорони здоров'я (+0,05%). У числі аутсайдерів опинилися енергетичні компанії (-2,63%) на тлі зниження ціни на нафту WTI, обумовленого переговорами між США і Іраном щодо ядерної угоди.

Новини компаній

Біотехнологічна компанія Sarepta (SRPT: +8,4%) представила позитивні результати випробувань препарату для лікування м'язової дистрофії Дюшенна.

Квартальний звіт WalMart (WMT: +2,2%) перевершив консенсус-очікування. Підвищено прогноз на 2022 рік. У поточному році очікується збереження позитивного ефекту відкладеного попиту.

Shopify (SHOP: +3,4%) уклала партнерську угоду з Google про шопінг-інтеграції, одним із пунктів якої є додавання кошика для покупок у браузер Chrome.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють негативну динаміку. На настрої інвесторів продовжують чинити тиск темпи зростання цін, а також інфляційні очікування і проблеми в ланцюжках поставок. Сьогодні також очікується публікація протоколів квітневого засідання FOMC. Останні дані по інфляції виявилися досить слабкими, що може вплинути на думку членів комітету щодо проведеної монетарної політики.

Інший фактор тиску на ринок - слабкий прогрес у переговорах щодо інфраструктурної програми Байдена. Консенсус серед сенаторів з приводу способів фінансування і остаточного складу пакета як і раніше відсутній. До кінця тижня Білий дім має намір провести ще одну зустріч з республіканцями. Аналітики поступово схиляються до думки про те, що пакет витрат буде затверджений в скороченому варіанті.

Згідно до останнього дослідження Bank of America, серед інвесторів як і раніше переважають «бичачі» настрої. При цьому з'являються сигнали досягнення піку оптимізму щодо економічного зростання: частка тих, хто очікує зміцнення економіки, почала скорочуватися від історичних максимумів. Аналогічний ефект спостерігається і щодо маржинальності, капітальних витрат і інфляції, яка сприймається як найбільш значний ризик.

Азіатські фондові майданчики демонструють сьогодні негативну динаміку. Торги на Гонконгській біржі не проводяться у зв'язку зі святом, китайський CSI300 знижується на 0,3%, а японський Nikkei225 втрачає 1,28%. EuroStoxx50 падає на 1,29%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс зберігається на рівні 1,64%. Ф'ючерс на нафту Brent знижується до $67,6 за барель. Золото утримується вище $1867 за унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4050-4110 пунктів.

Звіти

19 травня відзвітує за 1-й квартал 2021 року одна з найбільших китайських компаній електронної комерції JD.com, Inc. (JD). Консенсус-прогноз передбачає збільшення виручки на 31% р/р, до 191,7 млрд юанів, за рахунок приросту кількості активних покупців на тлі посилення споживчої онлайн-активності. Крім того, позитивний вплив на показники компанії нададуть такі чинники, як підвищений попит під час святкування китайського Нового року і обмеження на переміщення всередині Китаю. При цьому очікується зниження рентабельності на тлі інвестицій компанії в напрямок електронної комерції (взаємодія з покупцями через соціальні мережі). З середини лютого котирування JD падають через антимонопольний тиск з боку китайського уряду і побоювання з приводу делістингу з американських бірж.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance зберігся на рівні 73 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в поточному році. У центрі уваги - інфляція і її вплив на політику ФРС і Білого дому.

Технічна картина

Технічно S&P500 залишається в довгостроковому висхідному тренді. Атака «биків» в кінці минулого тижня не компенсувала недавню корекцію, продавці знову перехопили ініціативу на тлі відсутності позитивних сигналів. Індикатор RSI знаходиться в зоні невизначеності, що робить індекс широкого ринку вразливим. У разі пробою нижньої межі тренда найближча підтримка розташована на рівні 3980 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»