Ринок США: огляд і прогноз на 19 жовтня. Влада переключили торги в режим очікування

Ринок напередодні

Сесію 16 жовтня американські індекси завершили без єдиної динаміки. Індекс S&P 500 піднявся лише на 1 пункт, до 3484 пунктів. Dow Jones додав +0,39%, а NASDAQ знизився на +0,36%. Лідерами зростання стали сектора охорони здоров'я та комунальних послуг, що підвищилися на +1%. В аутсайдерах залишився енергетичний сектор, що втратив 2,3%. Дані по роздрібних продажах трохи підбадьорили учасників торгів, але апетит до ризику все ж залишився слабким через погіршення статистики по захворюваності коронавірусом в США.

Новини компаній

Гендиректор Pfizer (PFE: +3,8%) анонсував результати дослідження ефективності вакцини від коронавіруса до кінця жовтня.

Результати компанії Ally Financial (ALLY: +2,7%) виявилися набагато краще консенсусу з EPS в зв'язку з більш високою чистої процентної маржею.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно позитивну динаміку. У фокусі уваги залишаються перспективи утвердження пакета фіскальних стимулів. Ненсі Пелосі після розмови зі Стівеном Мнучіном, що відбувся цими вихідними, встановила для Білого дому термін 48 годин для узгодження спірних аспектів законопроекту, тобто до сьогоднішнього вечора. Проте ми не чекаємо значних позитивних новин, так як розбіжності між конгресменами зберігаються. Трамп заявляв, що готовий підтримати програму обсягом близько $2 трлн, але деякі законодавці республіканці вважають, що вона не повинна перевищувати $500 млрд. Втім, Пелосі не уточнила, що буде, якщо по закінченню встановленого нею терміну пакет стимулів узгоджений не буде.

Епідеміологічна ситуація в Європі продовжує стрімко погіршуватися, особливо у Великобританії. У Штатах кількість госпіталізованих досягло максимуму з серпня. Імовірність повного локдауна залишається вкрай низькою, але жорсткість обмежень неминуче, що знижує апетит інвесторів до ризику.

Азіатські фондові індекси закрилися в переважно в зеленій зоні. Японський Nikkei виріс на +1,11%, гонконгський Hang Seng піднявся на +0,64%, хоча китайський CSI300 опустився на -0,76%. Європейські індекси зростають. EuroStoxx 50 додає +0,65%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка по 10-річним трежеріс піднялася до 0,78%. Ф'ючерс на нафту Brent знижується до $42,6. Золото дорожчає до $1910.

Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії буде консолідуватися в діапазоні 3450-3530 пунктів.

Звіти

Сьогодні звіт за третій квартал опублікує International Business Machines Corporation (IBM). Очікується зниження виручки корпорації на 3% р/р, до $17,54 млрд. Нещодавно компанія оголосила про виділення в окрему компанію підрозділу з надання інфраструктурних послуг, а також представила попередні квартальні результати. З цього релізу слідує, що EPS опустилася з торішніх $2,68 до $2,58. 

Технічна картина

Технічно S&P500 демонструє схильність до короткострокової консолідації. Індикатори вказують на тимчасове ослаблення сили покупців, але все ще мають у своєму розпорядженні до продовження висхідного руху. Вважаємо, що в середньостроковій перспективі індекс S&P500 буде схильний до зростання, поки область 3400-3430 виступає підтримкою.

У полі зору

20 жовтня оголосить результати за третій квартал Netflix (NFLX). Прогнозується підвищення виручки на +22%, до $6,39 млрд, де зростанні EPS з торішніх $1,47 до $2,13. Загальноринковий консенсус передбачає розширення абонентської бази на 3,7 млн передплатників, а ми чекаємо, що вона збільшиться на 6,3 млн. Це буде трохи менше торішнього значення, коли передплатниками Netflix стали 6,8 млн осіб. Іншим важливим аспектом звіту стануть коментарі менеджменту про перспективи підвищення вартості передплати в США та інших країнах. Натяк на підвищення вартості ринок сприйме позитивно. При відсутності такої інформації реакція на реліз буде змішаною. Чекаємо, що менеджмент знову зробить песимістичний прогноз на наступний квартал.

У середу вийдуть квартальні результати Tesla (TSLA). Очікується зростання виручки на +31%, до $8,24 млрд, де підвищенні чистого прибутку до $569 млн і EPS на рівні $0,53. Прогнозуємо, що фінансові показники виявляться сильнішими. При цьому акції компанії, вже перевищили фундаментально обгрунтовані рівні більш ніж на 30%. За останній час Tesla знизила відпускні ціни на Model S по всьому світу, що позитивно позначиться на прогнозах продажів за четвертий квартал. Компанія може заявити про виділення бізнесу з виробництва батарей в окремий підрозділ з огляду на його глобальної експансії, що в майбутньому може залучити нових клієнтів від інших автоконцернів. Це позитивно позначиться на прогнозах майбутніх фінансових показників. При цьому не варто забувати, що конкуренти Tesla також нарощують виробничі потужності і мережі продажів в Китаї, Європі та Північній Америці.

22 жовтня квартальну звітність представить найбільший виробників ЦП в світі Intel (INTC). Консенсус закладає зниження виручки Intel на 5% р/р, до $18,24 млрд, що відповідає первинними оцінками менеджменту. Така динаміка пояснюється ефектом високої бази минулого року, коли на третій квартал припав піковий обсяг поставок. Позитивні результати очікуються в сегменті карт пам'яті (+ 15,4%). Скоригований EPS, за прогнозом, впаде на -21,8%, до $1,11, на тлі скорочення операційного прибутку. Ми не очікуємо сюрпризів від Intel. Вважаємо, що в центрі уваги будуть прогнози менеджменту на наступний рік, коментарі щодо термінів запуску виробництва чіпів і виходу нових ЦП в сегменті ПК.

 

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»