Ринок США: огляд і прогноз на 2 березня. Інфляційні ризики рано скидати з рахунків

Ринок напередодні

Торги 1 березня американські фондові майданчики завершили у зеленій зоні. Індекс S&P500 виріс на 2,38%, до 3902 пунктів, Dow Jones піднявся на 1,95%, NASDAQ - на 3,01%. Прибутковості трежеріс стабілізувалися, а макростатистика виявилася кращою за очікування, що призвело до розвороту акцій вгору після зниження минулого тижня. Всі 11 секторів закінчили сесію у плюсі. Локомотивом зростання широкого ринку виступив технологічний сектор, який піднявся на 3,18%.

Новини компаній

Boeing (BA: +5,8%) отримав замовлення на додаткові 25 літаків моделі 737 Max від компанії United Airlines.

NRG Energy (NRG: +10,6%) представила сильні квартальні результати, оцінка впливу негоди в Техасі виявилася в межах очікувань.

Apple (AAPL: +5,4%) оголосила про відновлення роботи усіх фірмових магазинів в США вперше з березня минулого року.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно негативну динаміку. Ф'ючерси на американські фондові індекси коригуються після вчорашнього ралі, яке було викликано нормалізацією ситуації на борговому ринку. Втім, вважаємо, що в короткостроковій перспективі визначальним фактором привабливості ринку акцій залишаться прибутковості трежеріс. Якщо прибутковість «десятирічок» сьогодні-завтра буде продовжувати консолідуватися близько 1,4-1,45%, то ринок акцій буде здатний продовжити висхідний рух. Якщо ж побоювання про інфляційні ризики знову повернуться до порядку денного, акціям буде важко продовжити зростання, але малоймовірна і різка корекція, адже позитивні фундаментальні чинники переважають. Наприклад, глобальний індекс ділової активності у виробничому секторі, що розраховується банком JPMorgan, досяг трирічного максимуму.

Епідеміологічна ситуація як і раніше знаходиться у фокусі уваги. Компанія Novavax, яка тестує свою вакцину від COVID-19, заявила, що може отримати схвалення американського регулятора в травні. Це додатково прискорить прищепну кампанію. Дослідження, проведене у Великобританії, показало, що одна доза вакцини від Pfizer або AstraZeneca зменшує число госпіталізацій серед населення похилого віку на 80%.

Азіатські фондові майданчики закрилися в червоній зоні. Китайський CSI300 впав на 1,28%, гонконгський Hang Seng опустився на 1,21%, японський Nikkei225 втратив 0,86%. Європейський EuroStoxx50 втрачає 0,1%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс коливається біля 1,43%. Ф'ючерс на нафту Brent тримається вище $63. Золото дешевшає до $1720.

Очікуємо, що S&P500 проведе майбутню сесію в діапазоні 3860-3920 пунктів.

Звіти

Цього вівторка квартальні результати опублікує Target Corporation (TGT). Консенсус-прогноз по EPS передбачає його збільшення на 50% р/р, до $2,54, при зростанні виручки на 17,1% р/р, до $27,4 млрд. Інтерес для учасників ринку представляють коментарі менеджменту щодо подальшого розвитку напрямку e-commerce. Також у фокусі уваги буде інформація про розмір додаткових виплат співробітникам у зв'язку з фактором COVID-19 і інвестиції в забезпечення безпеки відвідувачів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишився без змін на позначці 81 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. Індекс широкого ринку зробив різкий відскік від 50-денної ковзної середньої, що може вказувати на завершення короткострокової корекції. Індикатор RSI піднявся вище нейтрального рівня 50 пунктів. Більш точним сигналом про вихід з корекційної фази стане пробій вище рівня 3925 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»