Ринок США: огляд і прогноз на 2 листопада. Спроба реваншу напередодні виборів

Ринок напередодні

Сесію 30 жовтня американські фондові майданчики завершили в червоній зоні. Індекс S&P 500 впав на -1,21%, до 3270 пунктів, Dow Jones знизився на -0,59%, NASDAQ опустився на -2,45%. Реакція інвесторів на звіти найбільших ІТ-компаній виявилася переважно негативною, їх акції стали локомотивом спадного руху ринку. З цієї ж причини сектора ІТ та циклічних споживчих товарів з Amazon на чолі стали аутсайдерами, втративши 2,44% і 3% відповідно.

Новини компаній

Квартальні результати Alphabet (GOOGL: +3,8%) значно перевершили очікування завдяки зростанню рекламного ринку. Також компанія оголосила, що почне розкривати операційний прибуток підрозділу Google Cloud.

Twitter (TWTR: -21,1%) розчарував інвесторів дуже слабким розширенням аудиторії.

Акції Apple (AAPL: -5,6%) відреагували зниженням на неоднозначний квартальний звіт: старт продажів iPhone 12 виявився успішним, а обсяги реалізації попередніх моделей iPhone не виправдали прогнозів.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно позитивну динаміку. Акції відновлюються після падіння минулого тижня. У фокусі уваги майбутні вибори в США і нові обмеження, спрямовані проти пандемії коронавірусу.

У п'ятницю в США встановлений рекорд по захворюваності COVID-19: зафіксовано майже 100 тис. Нових випадків зараження. Втім, на фронті боротьби з вірусом в США істотних змін не відбулося, тоді як у Великобританії і Австрії у вихідні були оголошені масштабні карантинні заходи, подібні до тих, що раніше ввели Німеччина і Франція. Відзначимо, що це не заважає європейським майданчикам демонструвати зростання в перші години торгів. Не виключено, що велика частина негативу вже відображена в котируваннях.

Головним джерелом волатильності на цьому тижні будуть довгоочікувані вибори в США. Учасники ринку, швидше за все, позитивно сприймуть перемогу будь-якого з кандидатів, якщо розрив між тим, хто програв і хто виграв виявиться істотним. Очікуємо, що інвестори займуть вичікувальну позицію до оголошення результатів, а також прогнозуємо ослаблення волатильності.

Азіатські фондові індекси закрилися в плюсі. Японський Nikkei виріс на +1,39%, гонконгський Hang Seng на +1,46%, китайський CSI300 на + 0,54%. Європейські індекси торгуються в зеленій зоні. EuroStoxx 50 додає +0,7%.

Ставка по 10-річним трежеріс зростає до 0,86%. Ф'ючерс на нафту Brent знижується до $37. Золото дорожчає до $1890.

Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії спробує відскочити від мінімумів минулого тижня. Передбачуваний діапазон: 3260-3340 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні буде опублікований звіт по індексу ділової активності у виробничому секторі від ISM за жовтень. Очікується, що показник виріс з 55,4 до 55,8. Вважаємо, що позитивні значення даного індексу цілком вірогідні, так як виробничий сектор продовжує активне відновлення. Відзначимо, однак, що виробничий індекс від Markit, опублікований раніше, показав слабке поліпшення ситуації в жовтні.

Технічна картина

Технічно S&P500 виглядає готовим призупинити зниження. По-перше, в п'ятницю індекс знайшов підтримку на рівні 3330 пунктів, від якого вже відскакував раніше. По-друге, індикатори на внутрішньоденних таймфреймах демонструють «бичачу» дивергенцію, що може служити сигналом для висхідної корекції. Однак ми попереджаємо, що при осіданні нижче 3300 пунктів тиск продавців посилиться. У цьому випадку індекс направиться до 200-денної ковзної середньої, що пролягає поблизу 3130 пунктів.

В полі зору

За третій квартал 2 листопада відзвітує PayPal (PYPL). Консенсус закладає збільшення виручки на 24%, до $5,42 млрд, де зростанні EPS з $0,61 до $0,94. Нагадаємо, що в минулому звітному періоді компанія продемонструвала найвищі квартальні показники за всю свою історію. Чиста виручка PayPal виросла на 22% р/р, досягнувши $5,26 млрд, при одночасному розширенні клієнтської бази на 21% р/р, до 346 млн активних користувачів. Такий сплеск активності можна пояснити наявністю фіскальних стимулів у США в другому кварталі, а їх відсутність в третьому, можливо, буде перешкоджати продовженню зростання операційних і фінансових показників. Одним з головних драйверів виручки платіжних систем є індустрія eCommerce, яка на даний момент демонструє середньорічний темп зростання на рівні 10-12%, що дозволить йому досягти $3,3 трлн в 2022 році.

4 листопада результати за минулий квартал представить найбільший в світі розробник чіпів для смартфонів Qualcomm (QCOM). Консенсус передбачає, що виручка компанії збільшиться на 22,8%, до $5,9 млрд, а скоригована розводнений EPS підвищиться на 50%, до $1,17. Ми не очікуємо значних сюрпризів від звітності. Ключовим генератором зростання буде продуктовий підсегмент. Ми прогнозуємо, що його виручка підніметься на 27% на тлі зростання обсягів і вартості елементів для смартфонів з підтримкою зв'язку 5G. Ліцензійний підсегмент продемонструє близьконульових динаміку, що обумовлено скороченням ринку смартфонів в цілому. Ми вважаємо, що найбільше інвесторів буде цікавити прогноз менеджменту на наступний квартал і 2021 рік.

5 листопада про квартальні результати повідомить компанія Booking Holdings, яка володіє найбільшою в світі платформою для пошуку готелів та інших варіантів проживання. Очікується, що виручка складе $2,55 млрд, що вдвічі нижче рівня минулого року. Скоригований EPS, за прогнозами, скоротиться втричі, до $14,44. Пандемія як і раніше має колосальний негативний вплив на бізнес компанії в зв'язку з низькою туристичною активністю. Але, що цікаво, Booking продовжує генерувати чистий прибуток, незважаючи вкрай несприятливу кон'юнктуру. Інвесторів цікавитиме коментар менеджменту про зміну трендів в туризмі з новою хвилею пандемії, яка накрила Європу і США в поточному кварталі.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»