Ринок США: огляд і прогноз на 2 жовтня. Коронавірус загрожує передвиборній гонці

Новини компаній

Квартальний звіт ритейлера Bed Bath & Beyond (BBBY: +25,1%) виявився сильнішим очікувань. Скоригований EPS склав $ 0,50, на $ 0,80 краще консенсусу.

Результати PepsiCo (PEP: +1,59%) також краще очікувань. Інвестори чекали нульовий темп зростання виручки, але в результаті виручка збільшилася на 5,3% (р/р).

CEO компанії Moderna (MRNA: -1%) вважає, що вакцина від COVID-19, що розробляється компанією, не буде готова до схвалення до кінця листопада.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють негативну динаміку. Увага учасників ринку прикута до новини про позитивний тест на коронавірус у Дональда Трампа і його дружини. Повідомляється, що глава держави буде продовжувати виконувати свої обов'язки, перебуваючи на карантині. 74-річний президент США відчуває себе добре, але характер сьогоднішніх торгів буде залежати від розвитку хвороби. Якщо стан Трампа почне погіршуватися, то ринок переживе хвилю розпродажів. Відзначимо, що частина учасників ринку вважає захворювання політичним ходом, так як переконливих доказів хвороби поки не було представлено. Перенесення наступних передвиборних дебатів і самої дати виборів є зростаючим ризиком. Крім того, поки невідомо, передалася інфекція Джо Байдену під час дебатів напередодні.

Оптимізм інвесторів по новому пакету стимулів залишається вкрай обмеженим і обережним, так як за вчорашній день прогресу в переговорах не було досягнуто. Розбіжності за обсягом заходів підтримки залишаються серйозними. Ринок не чекає прийняття стимулів до виборів, але з задоволенням прийме будь-які новини про поступове русі до компромісу.

Азіатські фондові індекси закрилися зниженням. Японський Nikkei втратив 0,67%. Китайські і гонконгські біржі закриті у зв'язку зі святами. Європейські індекси знижуються. EuroStoxx 50 втрачає 0,8%.

Апетит до ризику слабкий. Попит на безпечні активи, в тому числі на облігації США, зростає. Ставка по 10-річним трежеріс знижується до 0,67%. Ф'ючерс на нафту Brent знижується нижче $ 40. Золото зростає вище $ 1910.

Очікуємо, що S & P500 сьогодні продемонструє різноспрямовані коливання через високий ступінь політичної невизначеності і публікації макростатистики.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні буде опублікований звіт по ринку праці за вересень. Очікується, що число зайнятих в несільськогосподарському секторі збільшилася на 850 тис., Що набагато менше попереднього значення 1,371 млн. Різні чинники вказують на збереження непоганих темпів відновлення ринку праці. Напередодні заявки на отримання допомоги по безробіттю виявилися трохи кращими за очікування, і раніше звіт ADP про зміну зайнятих перевершив очікування. Останні новини про масові звільнення в Disney і інших компаніях можуть знайти відображення в наступному місяці.

Середня погодинна заробітна плата, як очікується, зросте на 0,2% у вересні, що стане уповільненням в порівнянні з ростом на 0,4% в серпні. Несподіване зростання індексу довіри споживачів і їх очікувань, опублікований у вівторок, може побічно вказувати на непогану динаміку доходів домогосподарств.

Технічна картина

Технічно S&P500 продемонстрував ознаки поліпшення короткострокових перспектив. Індикатор MACD перетнув вгору нульову позначку, що є позитивним сигналом. Проте сьогодні ринок готується до відкриття з сильним гепом вниз. У середньостроковій перспективі бічний рух продовжиться, поки S&P500 знаходиться в діапазоні 3210-3430 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»