Ринок США: огляд і прогноз на 20 серпня. S&P500 вирішив взяти паузу

Ми очікуємо

Сьогодні всі ключові світові фондові майданчики торгуються на негативній території. Інвестори негативно відреагували на відсутність у ФРС планів щодо посилення підтримки при підтвердженні регулятором високої невизначеності щодо подальшого відновлення економіки.

Додатковим негативним фактором став новий завиток напруженості між Китаєм і США. Вашингтон призупинив дію договору про екстрадицію і угоди про взаємне податковому режимі з Гонконгом. При цьому, можливо, подальшої ескалації конфлікту все ж вдасться уникнути. WSJ повідомляє про підготовку в найближчі дні відеоконференції за участю офіційних представників США і Китаю, які обговорять санкції щодо Huawei і TikTok і дотримання КНР умов попередньої торгової угоди.

Захворюваність коронавірусом в Європі продовжує зростати. Франція фіксує максимуми з травня, число хворих в Німеччині тримається у піку дводенної давності, ситуація в Іспанії залишається однією з найбільш гострих в Європі.

 Азіатські фондові індекси завершили торги в мінусі на тлі ескалації конфлікту між США і Китаєм. Японський Nikkei впав на -1,00%, китайський CSI300 - на -1,3%, гонконгський Hang Seng - на -1,54%. Європейський індекс Stoxx 50 втрачає -1,37%.

 Попит на безпечні активи, в тому числі на облігації США, помітно посилився після тривожних сигналів ФРС. Ставка по 10-річним трежеріс знижується до рівня 0,65%. Жовтневий ф'ючерс на Brent подешевшав на 0,6%, $44,74. Золото додає 0,3%, досягнувши $тисячі дев'ятсот тридцять чотири. Апетит до ризику слабкий. Очікуємо, що торги по індексу S & P500 почнуться на негативній території близько 3360 пунктів.

 

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані про кількість первинних заявок на допомогу з безробіття, яке, як очікується, знизиться на 40 тис. І залишаться менше 1 млн. Також вийде статистика за загальною кількістю осіб, які отримують допомогу. Прогнозується скорочення цього показника на 480 тис., до 15 млн. Крім того, будуть представлені дані по індексу виробничої активності від ФРБ Філадельфії, який, згідно з оцінками аналітиків, знизиться з 24,1, до 21 пункту.

 

Звіти

Сьогодні квартальні результати представить один з найбільших онлайн-рітейлерів Alibaba. Консенсус передбачає зростання виручки на 26,7% р/р і збільшення чистого прибутку на +53,8% на тлі підвищення маржинальності операцій. Вважаємо, що компанія може відзвітувати сильніше очікувань, оскільки раніше успішні результати оприлюднили її конкуренти JD і Amazon.

Квартальний звіт випустить також один з найбільших виробників косметики та засобів по догляду за шкірою Estee Lauder. Прогнозується зниження виручки на -32% з чистим збитком в розмірі $87 млн під впливом факторів пандемії.

Рітейлер одягу і товарів для будинку Ross Stores теж представить сьогодні реліз за підсумками кварталу. Згідно з попередніми оцінками, на тлі різкого зниження продажів виторг торгової мережі знизиться на -51,5%, а чистий збиток складе $305 млн.

 

Технічна картина

Технічно S&P500 продовжує слабшати. Обсяги торгів в останні дні залишаються нижчими за середні, при цьому зростання обсягів при вчорашньому зниженні індексу відображає посилення «ведмежих» настроїв. Показники Моментум виглядають не надто впевнено. Хоча MACD залишається на позитивній території, індикатор RSI дрейфує біля кордону перекупленості, що може посилити фіксації позицій. Розвиток спадного тренда укупі з дивергенцією по RSI на тижневих графіках може привести до корекції в область 3230-3260 пунктів і нижче.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»