Ринок США: огляд і прогноз на 20 жовтня. Чи не час ризикувати

Ринок напередодні

Торги 19 жовтня на американських фондових майданчиках завершилися самим помітним зниженням в поточному місяці. Індекс S&P 500 впав на -1,63%, до 3427 пунктів. Dow Jones втратив -1,44%, NASDAQ -1,65%. Інвестори вважали за краще закривати позиції в зв'язку із невизначеністю, що зберігається, щодо прийняття програми фіскальних стимулів, а також через погіршення епідеміологічної ситуації. 

Новини компаній

Нафтогазова компанія ConocoPhillips (COP: -3,2%) оголосила про покупку Concho Resources (CXO: -2,8%) за $9,7 млрд через обмін акціями.

Мережа кінотеатрів AMC Entertainment (AMC: +16,5%) 23 жовтня відкриє зали в штаті Нью-Йорк і продовжить працювати в 44 з 45 штатів присутності.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. У фокусі уваги залишаються перспективи утвердження пакета фіскальних стимулів, а також зростання захворюваності COVID-19 в США і Європі. За словами Ненсі Пелосі, до сьогоднішнього вечора стане ясно, чи вдасться законодавцям прийти до компромісу з цього питання до виборів або обговорення нової програми продовжиться в листопаді. Учасники ринку все ще досить скептично налаштовані щодо прийняття цього законопроекту.

Свіжим драйвером для ринку можуть стати корпоративні звіти, публікація яких набирає обертів на цьому тижні. За даними FactSet, рентабельність компаній по чистому прибутку зростає вперше з початку кризи, а їх EPS в середньому перевищує прогнози на +23%. Проте навіть на позитивні звіти інвесттовариства реагує без особливого ентузіазму, гравці фіксують позиції, що вказує на перекупленность ринку і збереження факторів невизначеності, що обмежують апетит до ризику.

Азіатські фондові індекси закрилися без єдиної динаміки. Японський Nikkei знизився на -0,44%, гонконгський Hang Seng піднявся на +0,11%, китайський CSI300 виріс на +0,80%. 

Європейські індекси торгуються у вузьких діапазонах. EuroStoxx 50 залишається біля нульової позначки.

Ставка по 10-річним трежеріс зростає до 0,78%. Ф'ючерс на нафту Brent коливається у $42,5. Золото тримається вище $1900.

Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії буде консолідуватися в діапазоні 3400-3480 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні варто звернути увагу на число виданих дозволів на будівництво в США за вересень. Очікується, що показник підвищиться з серпневих 1,476 млн до 1,520 млн. Цей індикатор є ключовим на ринку нерухомості. 

Звіти

Сьогодні звіт за третій квартал опублікує Netlfix (NFLX). Прогноз передбачає підвищення виручки на 22%, до $6,39 млрд, де зростанні EPS з торішніх $1,47 до $2,13. Згідно консенсусу, число передплатників збільшилася на 3,7 млн. Ми очікуємо розширення абонентської бази сервісу на 6,3 млн. Нас будуть цікавити коментарі менеджменту про перспективи підвищення вартості передплати в США та інших країнах. Згідно опціонного ринку, волатильність акцій може скласти 10% в рамках реакції на звіт.

Квартальні результати представить і Procter & Gamble (PG) - гігант FMCG-ринку. Очікується, що виручка покаже зростання на +3%, до $18,38 млрд, а EPS збільшиться з $1,37 до $1,42. Доходи компанії продовжують отримувати підтримку за рахунок тренда на домашнє споживання. Звіт дозволить зробити первинні висновки про споживчі витрати в третьому кварталі і задасть тон торгам в секторі нециклічних споживчих товарів. Акції Procter & Gamble вже досить сильно виросли, тому після публікації звіту в них не виключена корекція.

Технічна картина

Технічно S&P500 демонструє ознаки ослаблення активності покупців. Індикатор RSI увійшов в нейтральну зону близько 50. Сильним рівнем підтримки є 50-денна змінна середня на позначці 3400 пунктів, тому ми не виключаємо рух вгору від цього рівня. Індикатор MACD поки залишається на позитивній території, тому зберігається підвищена вірогідність відновлення висхідного руху. Вважаємо, що в середньостроковій перспективі індекс S&P500 схильний до зростання.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»