Ринок США: огляд і прогноз на 21 грудня. Карантин у Лондоні розбудив «ведмедів»

Ринок напередодні

Торги 18 грудня американські фондові індекси завершили в червоній зоні. Індекс S&P500 опустився на 0,35%, до 3709 пункту, NASDAQ втратив 0,07%, Dow Jones знизився на 0,41%. Обсяги торгів були підвищеними через експірації похідних інструментів. При цьому значні драйвери руху були відсутні. Сектор нерухомості виявився в числі аутсайдерів, втративши 1,8%. Сектор сировини і матеріалів виглядав найбільш впевнено і піднявся на 0,5% завдяки зростанню котирувань окремих компаній.

Новини компаній

З сьогоднішнього дня акції Tesla (TSLA: +6%) включені до індексу S&P500. Частка Tesla в індексі тепер становить 1,7%, у неї шосте місце за капіталізацією.

Велика сталеливарна компанія United States Steel (X: -9,1%) опублікувала прогнози по EPS і EBITDA, що виявилися гіршими за консенсус очікувань ринку.

Квартальні результати FedEx (FDX: -5,7%) виявилися кращими за очікування, але інвестори зафіксували прибуток після зростання акцій на 100% за півроку.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють негативну динаміку. Головним фактором погіршення апетиту до ризику стало введення четвертого, найсуворішого рівня карантину в Лондоні і у Великобританії в цілому. Жорсткість обмежувальних заходів, не дивлячись на початок вакцинації, була обумовлена різким зростанням рівня захворюваності COVID-19. Крім того, повідомляється про нові мутації вірусу, які призводять до більш активного його поширення. Карантин може тривати до Великодня. Відновлення глобальної економіки в перші місяці 2021 року буде вкрай слабким, про що вже починає сигналізувати макростатистика.

На тлі негативу, викликаного новинами пандемії, інвестори навіть проігнорували повідомлення про значний прогрес в переговорах з приводу пакету фіскальних стимулів у США. У вихідні конгресменам вдалося прийти до компромісу. Сьогодні відбудеться голосування по пакету обсягом $900 млрд, його прийняття вже практично гарантовано. Вважаємо, що далі увага інвесторів буде повністю сконцентрована на епідеміологічній статистиці, оскільки свята, що наближаються, несуть в собі ризик нового витка захворюваності та посилення обмежень. Процес вакцинації тільки почався, і пройде кілька місяців, перш ніж цей фактор призведе до поліпшення епідеміологічної ситуації.

Азіатські фондові майданчики закрилися переважно в мінусі. Японський Nikkei втратив 0,18%, китайський CSI300 піднявся на 0,94%, гонконгський Hang Seng знизився на 0,72%. Європейські індекси під тиском продавців. EuroStoxx50 падає на 3,7%.

Апетит до ризику слабшає. Ставка за 10-річними трежеріс знижується до 0,9%. Ф'ючерс на нафту Brent падає нижче $50. Золото дешевшає до $1860.

Очікуємо, що S&P500 сьогодні буде схильний до зниження і протестує позначку 3600 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 65 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 схильний до консолідації. Індикатори RSI і MACD демонструють формування «ведмежої» дивергенції. Волатильність напередодні Різдва буде згасати. У разі відходу індексу широкого ринку нижче 3640 пунктів його короткострокові перспективи погіршаться.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»