Ринок США: огляд і прогноз на 21 квітня. Спад, незважаючи на впевнені фінансові результати компаній

Ринок напередодні

Торги 20 квітня американські фондові майданчики завершили в червоній зоні. Індекс S&P500 опустився на 0,68%, до 4135 пунктів, Dow Jones знизився на 0,75%, NASDAQ скоротився на 0,92%. Лідерами зростання стали сектори комунальних послуг (+1,32%) і нерухомості (+1,12%). У числі аутсайдерів опинилися енергетичні компанії (-2,66%) через погіршення котирувань в інтегрованих галузях - розвідці і видобутку, а також нафтосервісі. Фінансовий сектор втрачає 1,81% на тлі падіння прибутковості трежеріс. Широкий ринок продовжує зниження без явних причин.

Новини компаній

International Business Machines (IBM: +3,8%) відзвітувала за 1-й квартал 2021 року вище за очікування інвесторів по виручці і EPS. Оновлений прогноз на 2021 рік також перевершив консенсус.

Звіт United Airlines (UAL: -8,5%) за 1-й квартал 2021 року виявився гіршим за очікування в частині EPS. Також інвестори стурбовані низьким прогнозним значенням TRASM на 2-й квартал.

Виробник медичного обладнання Abbott (ABT: -3,6%) не задовольнив інвесторів темпами зростання виручки в сегментах, які пов'язані з діагностикою COVID-19.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Інвестори продовжують уважно відстежувати фінансові результати компаній, що публікуються в рамках сезону звітностей. Негативна реакція ринку на сильні квартальні показники говорить про те, що високі очікування вже були закладені в ціни акцій і інвестори вважають за краще фіксувати прибуток. Показовим є звіт Netflix (NFLX), що не виправдав прогнозів інвесторів щодо зростання кількості передплатників. Можливо, аналогічні ситуації можна буде спостерігати і з іншими бенефіціарами пандемії COVID-19.

Ще один тренд поточного сезону звітів - зростання цін на споживчі товари на тлі підвищення вартості сировини. Виробники прагнуть зберегти рентабельність, але разом з тим посилюються інфляційні побоювання учасників ринку.

Інвестори все менше сприймають COVID-19 як фактор тиску на ринок США. Увага переключається на країни ЄС, в яких динаміка захворюваності COVID-19 демонструє уповільнення. Темпи вакцинації також викликають надію на відновлення європейських економік. При цьому глобально коронавірусна інфекція як і раніше значно впливає на макростатистику різних регіонів.

Азіатські фондові майданчики демонстрували переважно негативну динаміку. Китайський CSI300 піднявся на 0,3%, японський Nikkei225 впав на 2,03%, гонконгський Hang Seng знизився на 1,66%. EuroStoxx50 зростає на 0,86%.

Апетит до ризику невпевнений. Прибутковість за 10-річними трежеріс продовжує знижуватися до 1,56%. Ф'ючерс на нафту Brent знижується до $66,5. Золото зміцнюється до $1781.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4110-4160 пунктів.

Звіти

21 квітня звіт за 1-й квартал представить американський нафтосервісний гігант Baker Hughes (BKR). Очікуємо падіння виручки рік до року, оскільки зниження бурової активності в минулому році почалося в кінці березня. Консенсус передбачає скорочення виручки на 11,6%, до $4,8 млрд. Проте скоригований чистий прибуток на акцію може виявитися не нижче за аналогічний показник за 1-й квартал 2020-го завдяки оптимізації витрат, оскільки консенсус ($0,11) відповідає результату минулого року. Сильні результати, імовірно, продемонструє сегмент промислового обладнання та технологічних рішень на тлі відновлення світової економіки. Обсяги продажів нафтосервісних послуг і свердловинного обладнання все ще знаходяться під тиском через низький попит на чорне золото через обмеження на пересування громадян.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance підвищився до 74 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році. При цьому в інвесттовариства зберігається настороженість щодо загрози COVID-19 і геополітичної ситуації.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. Цього тижня індекс широкого ринку демонструє невелику корекцію. Індикатор RSI опустився нижче зони перекупленості, відображаючи тимчасовий перехід ініціативи від «биків» до «ведмедів». Це може призвести до короткострокової консолідації широкого ринку. Найближча значуща підтримка розташовується на рівні 4085 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»