Ринок США: огляд і прогноз на 21 серпня. У фокусі уваги ділова активність

Ринок напередодні

Підтримку ринку надали повідомлення про підготовлювані переговорах між США і Китаєм. За рахунок позитивної динаміки своїх найбільших представників в лідери зростання вийшли технологічний і комунікаційний сектори, що додали по +1,4%. Найбільш слабкими виглядали енергетичний (-2,1%) і фінансовий сектор (-0,9%).

Ми очікуємо

Сьогодні всі ключові світові фондові майданчики торгуються в плюсі. Оптимізм у гравців ринку викликало повідомлення про те, що вакцина Pfizer і BioNTech вже в жовтні може бути представлена на розгляд регулятора для оцінки ефективності та безпеки. Одночасно Johnson & Johnson повідомила про плани провести третю фазу випробування своєї вакцини за участю 60 тис. добровольців.

Що стосується анонсованих переговорів між США і Китаєм, то, за заявою міністра торгівлі КНР, вони можуть відбутися в найближчі дні. У той же час в адміністрації Трампа заперечують наявність відповідної домовленості. Тим часом Bloomberg повідомляє, що у китайської сторони є хороші новини для США: в наступному місяці імпорт американської нафти в країну досягне рекордного обсягу.

Ухвалення пакету стимулів відкладається на невизначений термін. Глава парламенту Ненсі Пелосі сказала PBS Newshour, що зараз не найкращий момент для голосування по пакету, тому 22 серпня прийняття закону про фіскальних стимулів годі й очікувати.

Ключові азіатські фондові індекси завершили торги п'ятниці в плюсі. Японський Nikkei виріс на +0,17%, китайський CSI300 - на +0,85%, гонконгський Hang Seng - на +1,42%. 

Європейський індекс Stoxx 50 додає +0,24%.

Попит на безпечні активи, в тому числі на облігації США, нейтральний. Ставка по 10-річним трежеріс знижується до рівня 0,64%. Жовтневий ф'ючерс на Brent коливається близько $44,66. Золото опустилося в ціні на 0,35%, до $1940. Апетит до ризику слабкий. Очікуємо, що індекс S&P500 стартує біля позначки в 3385 пунктів і продемонструє близьконульову динаміку в ході останніх торгів цього тижня.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні у фокусі аналітиків будуть попередні дані по індексу ділової активності у виробничому секторі і секторі послуг від Markit за серпень. Прогнозується зростання до 51,9 і 51,0 пункту відповідно. Буде також опублікований серпневий композитний індекс PMI.

Звіти

За другий квартал відзвітує виробник сільгосптехніки Deere & Company. Згідно консенсусу, виручка і EPS компанії знизяться на 33,7% і 54% відповідно, до $6,6 млрд і $1,24. Акції Deere & Company торгуються на рекордно високому рівні, відновившись після березневого падіння.

Квартальні результати також представить мережу магазинів одягу та взуття Foot Locker. Очікується підвищення виручки на 11% при зниженні EPS на 15%. Підтримку фінансовим результатам рітейлера нададуть прийняті державою заходи стимулювання споживчої активності.

Технічна картина

Технічно S&P500 виглядає непогано, хоча подає сигнали ослаблення. Обсяги торгів в останні дні залишаються нижчими за середні, що говорить про спад активності. Показники Моментум виглядають не надто впевнено. Хоча MACD залишається на позитивній території, індикатор RSI дрейфує біля кордону перекупленості, що може активізувати фіксацію позицій інвесторами. Розвиток спадного тренду здатне привести до формування подвійної вершини, що укупі з дивергенцією по RSI на тижневих графіках може викликати корекцію в область 3230-3260 пунктів і нижче.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»