Ринок США: огляд і прогноз на 21 січня. Сезон звітів підігріває оптимізм

Ринок напередодні

Торги 20 січня американські фондові майданчики завершили на нових історичних максимумах. Індекс S&P500 піднявся на 1,39%, до 3852 пунктів, NASDAQ виріс на 1,97%, Dow Jones додав 0,83%. Апетит до ризику посилився на тлі поліпшення епідеміологічної ситуації у Штатах, позитивних очікувань від сезону звітів і частково завдяки офіційному вступу на посаду президента Джозефа Байдена. Сектор комунікацій став локомотивом зростання для широкого ринку, піднявшись на 3,6% завдяки сильному квартального звіту Netflix.

Новини компаній

Результати стрімінг-гіганта Netflix (NFLX: +16,9%) виявилися кращими за очікування, менеджмент оголосив, що розглядає можливість відновити програму викупу акцій.

Bank of New York Mellon (BK: -7,3%) продемонстрував змішані результати. Операційні витрати виявилися вищими за очікування.

Виручка і прибуток Procter&Gamble (PG: -1,3%) перевершили очікування, але акції все одно знизилися через побоювання інвесторів щодо стійкості результатів.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють позитивну динаміку. Перші укази президента Байдена лише побічно стосуються економіки, тому практично не впливають на фондовий ринок. Оптимізм інвесторів обумовлений факторами, які присутні у полі зору вже довгий час. Серед них м'яка монетарна політика, перспективи прийняття нового пакета фіскальних стимулів, прискорення процесу вакцинації.

Вчора в США було зафіксовано рекордне число летальних випадків за добу - 4409. З позитивної сторони відзначимо, що захворюваність залишається нижче семиденної ковзної середньої, вказуючи на позитивний тренд. Amazon запропонував владі США допомогу в проведенні вакцинації, що посилило впевненість інвесторів в активізації прищепної кампанії. Крім того, перші дослідження вказують на ефективність вакцини Pfizer проти британського штаму коронавірусу.

Перші квартальні звіти компаній, що входять до S&P500, перевершують очікування інвесторів. На даний час прогноз передбачає зниження EPS в середньому на 5,9%, тоді як всього тиждень тому прогнозувалося падіння прибутку на акцію на 8,8%. Учасники ринку тільки починають закладати в котирування оптимістичні очікування щодо звітності, тому потенціал зростання у S&P500 зберігається.

Азіатські фондові майданчики закрилися різноспрямовано. Японський Nikkei підвищився на 0,82%, гонконгський Hang Seng втратив 0,12%, китайський CSI300 виріс на 1,62%. Європейські майданчики у зеленій зоні. EuroStoxx50 додає 0,4%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс знижується до 1,08%. Ф'ючерс на нафту Brent коливається близько $55,5. Золото тримається вище $1870.

Очікуємо, що S&P500 проведе майбутню сесію в діапазоні 3830-3870 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Уваги заслуговує щотижнева публікація даних про число первинних заявок на допомогу з безробіття (прогноз: 910 тис., попереднє значення: 965 тис.). Несподіване зростання показника минулого тижня викликало стурбованість. Якщо на цей раз учасники ринку знову отримають неприємний сюрприз, то і офіційний звіт по ринку праці за січень буде слабким.

Звіти

За квартал цього четверга звітує Intel (INTC). Очікується зниження виручки на 13,4% р/р, до $17,5 млрд, що обумовлено слабкістю попиту з боку корпорацій і держустанов, а також збільшенням запасів процесорів у хмарних провайдерів. Скоригований EPS, за прогнозом, впаде на 27,6%, до $1,1. З урахуванням поліпшення очікувань менеджменту компанії ми очікуємо, що фактичні результати Intel будуть вище прогнозних. У фокусі уваги будуть коментарі нового СЕО щодо планів і можливої зміни стратегії Intel, деталі щодо розвитку співробітництва з TSMC, а також подробиці, пов'язані з освоєнням 7нм-техпроцесу і термінами його виведення на ринок.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 62 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 схильний до висхідного руху. Напередодні індекс широкого ринку впевнено подолав історичний максимум на рівні 3827 пунктів і продовжив рух до верхньої межі рівновіддаленого каналу в області 3860 пунктів. Індикатори вказують на ймовірність продовження тенденції. Найближчим опором виступає психологічно значимий рівень 3900 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»