Ринок США: огляд і прогноз на 21 травня. Ринки частково відіграють втрати

Ринок напередодні

20 травня торги на американських фондових майданчиках закрилися в зеленій зоні після триденного падіння. S&P500 виріс на 1,06%, до 4159 пунктів, Nasdaq піднявся на 1,77%, а Dow Jones додав 0,55%. Більшість секторів S&P500 продемонстрували позитивну динаміку. Краще за ринок торгувалися компанії ІТ-сектора (+1,87%), комунікацій (+1,67%) і нерухомості (+1,34%). Папери FANMAG показали особливо сильний приріст. Слабкіше за інших виглядали сектори енергетики, сировини і матеріалів, а також фінансів. На тлі зниження прибутковості за трежеріс перетікання капіталу з акцій «вартості» в акції «зростання» продовжилося.

Новини компаній

Virgin Galactic Holdings (SPCE: +14,7%) анонсувала, що наступний тестовий політ на SpaceShipTwo Unity відбудеться 22 травня.

Стало відомо про партнерство Snap (SNAP: +5,9%) з Poshmark (POSH: +9,4%), в рамках якого в додатку Snapchat з'явиться опція для онлайн-торгівлі.

Kohl's (KSS: -10,2%) представила квартальні результати: EPS вище очікувань, прогноз по прибутку на акцію за рік піднято на 50%. Хоча зіставні продажі залишаються нижче рівня 2019 року, прогноз по продажах на рік також був переглянутий у бік підвищення.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку, однак спостерігається часткове збереження вчорашнього імпульсу. Європа рухається вгору, Азія - різноспрямовано, ф'ючерс на S&P500 показує помірне зниження.

Напередодні новинний фон був спокійним через відсутність значимих каталізаторів відновлення. Згідно до опублікованих протоколів квітневого засідання FOMC, члени регулятора вже планують обговорити можливість посилення монетарної політики ФРС на наступних зустрічах. Ринки сприйняли це позитивно (або як мінімум нейтрально), оскільки згортання ультрам'якої політики призупинить зростання інфляції і перегрів економіки. Головними темами в корпоративних колах залишаються порушення ланцюжка поставок і обумовлене цим зниження рентабельності.

Згідно до анонсованих напередодні даних по ринку праці, число первинних заявок на допомогу з безробіття в США продовжило знижуватися третій тиждень поспіль, оновлюючи постпандемічні мінімуми. У той же час індекс виробничої активності ФРБ Філадельфії за травень знизився після локальних рекордів у березні і квітні.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували різноспрямовану динаміку. Гонконгський Hang Seng зростає на незначні 0,03%, китайський CSI300 просів на 1,01%, а японський Nikkei225 додав 0,78%. EuroStoxx50 підвищується на 0,25%.

Апетит до ризику помірний. Ставка за 10-річними трежеріс знижується до 1,62%. Ф'ючерс на нафту Brent знаходиться поблизу $65 за барель. Золото торгується трохи вище $1870 за унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4140-4200 пунктів.

Макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані з продажу на вторинному ринку житла в США за квітень. Очікується показник на рівні 6,09 млн житлових будинків проти 6,01 млн у березні.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance виріс до 74 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в поточному році.

Технічна картина

Технічно S&P500 залишається у довгостроковому висхідному тренді. Індикатор RSI продовжує перебувати в зоні невизначеності, що робить індекс широкого ринку вразливим. Однак патерн Double Bottom на денному таймфреймі створює умови для завершення корекції. До кінця поточного тижня індекс S&P500 може продемонструвати позитивну динаміку, прагнучи досягти рівня 4180-4200 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»