Ринок США: огляд і прогноз на 21 вересня. У центрі уваги найбільші банки

Новини компаній

· Після виступу Aptiv PLC (APTV: + 6,8%) на форумі Evercore ISI, банк Morgan Stanley підняв таргет по акціях компанії з $63 до $150.

· Carnival (CCL: -5,73%) відновить круїзи до Великобританії не раніше 2021 року.

· Акції Apple Inc. (AAPL: -3,17%) впали через вимоги держави видалити TikTok з AppStore. Втім, пізніше ця вимога була скасована.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють негативну динаміку. У центрі уваги інвесторів акції найбільших банків, які падають в межах 6-8%. За повідомленнями BuzzFeed з посиланнями на файли підрозділи Мінфіну США по боротьбі з фінансовими злочинами FinCEN, ряд знаменитих банків з 1999 року брав участь у відмиванні грошей для своїх клієнтів, а державні органи не змогли зупинити цей процес через порівняно невеликі штрафи, які передбачені за подібні незаконні операції. Висока невизначеність, ризик нових штрафів і більш жорстких регулюючих заходів лякає інвесторів банківського сектора.

Песимістичні настрої на ринку обумовлені також погіршенням епідеміологічної ситуації в Європі і США. У Великобританії уряд обговорює нові обмежувальні заходи. У суботу в США було зафіксовано понад 50 тис. випадків зараження коронавірусом, що стало максимумом за два тижні. Вважаємо, що інвестори продовжать гостро реагувати на зростання захворюваності, так як нових економічних стимулів не буде до листопада.

Азіатські фондові індекси закрилися в червоній зоні. Китайський CSI300 знизився на -0,98%, гонконгський Hang Seng впав на -2,06%. В Японії вихідний, тому біржі були закриті. 

Європейські індекси під тиском. EuroStoxx 50 звалився на -2,6%.

Ставка по 10-річним трежеріс знижується до 0,66%. 

Ф'ючерс на нафту Brent подешевшав майже на -2%, до $42,2. Золото опустилося в ціні до $1939.

Очікуємо, що S & P500 в ході майбутньої сесії опиниться під тиском продавців і буде торгуватися в діапазоні 3240-3300 пунктів.

Технічна картина

Технічно S&P500 демонструє ознаки короткостроковій слабкості. Вперше з 23 квітня індекс завершив сесію нижче 50-денної ковзної середньої, що збільшує ризик поглиблення корекції. Індикатори RSI і MACD підтверджують слабкість покупців. Найближча сильна підтримка розташована на позначці 3280, наступна - на психологічно важливому рівні 3200.

В полі зору

Цього вівторка, 22 вересня, відбудеться одна з найочікуваніших подій цього тижня - презентація Battery Day компанії Tesla. Ілон Маск через Twitter вже оголосив, що на цій презентації буде анонсовано кілька важливих інновацій. На цьому тлі дещо аналітиків істотно підняли цільові ціни по акціях Tesla. Інвестори чекають значних поліпшень, пов'язаних майже з усіма характеристиками акумуляторних батарей: довговічність, вага, собівартість, розмір і т.д. Зокрема, очікується, що будуть представлені батареї, здатні забезпечувати до 1 млн миль (1,6 млн км) пробігу без заміни. Проте, якщо новинки не залишать байдужими інвесторів, акції Tesla можуть опинитися під тиском.

Після закриття завтрашніх торгів квартальні результати представить Nike. Консенсус закладає зниження виручки на -14,6% р/р, до $9,10 млрд, при падінні скоригованої EPS з торішніх $0,86 до $0,46. Очікується, що Nike зафіксує поступове відновлення попиту на спортивні товари після падіння виручки на 38% в минулому кварталі. Нас цікавить насамперед те, як цифрові канали продажів сприяють відновленню виручки компанії. Коментарі до планів щодо зниження витрат також будуть у фокусі в зв'язку зі збереженням цифровізації бізнесу. Менеджмент, швидше за все, відзначить зберігаються ризики, пов'язані з COVID-19. Разом з тим ми чекаємо позитивних коментарів по відновленню попиту в Китаї.

24 вересня звіт за третій квартал, що завершився для компанії в серпні, представить одна з найбільших мереж гіпермаркетів Costco. Згідно з консенсус-прогнозом аналітиків, виручка ритейлера виросте на 9,6% р/р, до $52,06 млрд, скоригована EPS підвищиться на 5,1% р/р, до $2,83. Costco раніше опублікувала досить сильні результати продажів за серпень. Зростання виручки за місяць склав +15%. У онлайн-сегменті, що стрімко розвивається, показник збільшився на +102%. Чекаємо коментарів менеджменту щодо подальшого розвитку напрямку e-commerce.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»