Ринок США: огляд і прогноз на 21 жовтня. Фактор COVID-19 перекриває будь-який позитив

Ринок напередодні

Торги 20 жовтня американські індекси завершили невпевненим зростанням. S&P 500 піднявся на +0,47%, до 3443 пунктів, Dow Jones додав +0,40%, NASDAQ +0,33%. Свіжі драйвери були відсутні, але короткочасну підтримку ринку подав деякий прогрес в переговорах по пакету економічної допомоги. Перепроданий енергетичний сектор став лідером зростання з результатом +1,13%. Гірше ринку виглядав сектор нециклічних споживчих товарів, що втратив -0,13%.

Новини компаній

· Виробник електроніки Logitech (LOGI: +15,8%) представив квартальні результати кращими за очікування завдяки тренду на роботу з дому.

· Виручка і EPS корпорації IBM (IBM: -6,5%) збіглися з попередньо опублікованими результатами, але дані за сегментами виявили слабкість.

· Початок антимонопольного розгляду проти Alphabet (GOOGL: +1,4%) не змогли налякати інвесторів.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. У фокусі уваги американських інвесторів квартальна звітність найбільших компаній сектора комунікацій. Результати Snap вказали на впевнене відновлення рекламного ринку. Це підтримає акції гігантів Facebook і Alphabet, які становлять значну частку індексу S&P500. Сезон звітів в цілому протікає непогано: 85% відзвітували, продемонстрували більш високий прибуток на акцію, ніж очікувалося.

Перспективи затвердження пакета фіскальних стимулів як і раніше привертають до себе увагу і надають деяку підтримку ринку. Білий дім погодився підвищити обсяг стимулювання економіки до $1,9 трлн, але Ненсі Пелосі наполягає на тому, що розмір допомоги повинен скласти $2,2-2,4 трлн. Таким чином, між сторонами зберігаються значні розбіжності.

Головним фактором тиску на ринкові настрої залишається статистика захворюваності COVID-19 і пов'язані з цим обмеження. Поки жорсткі заходи вживаються щодо окремих міст. Наприклад, карантинні заходи прийняті в Ліверпулі і Манчестері. Однак з погіршенням епідеміологічної обстановки держави можуть перейти від точкових обмежень до широкомасштабних. Таким чином, весь позитив поки нівелюється побоюваннями, пов'язаними з другою хвилею пандемії.

· Азіатські фондові індекси закрилися в зеленій зоні. Японський Nikkei додав +0,31%, гонконгський Hang Seng піднявся на +0,75%, китайський CSI300 завершив сесію близько нуля. Європейські індекси знижуються. EuroStoxx 50 втрачає -0,8%.

· Апетит до ризику невпевнений. Ставка по 10-річним трежеріс зростає до +0,81%. Ф'ючерс на нафту Brent коливається у $42,5. Золото дорожчає до $1920.

Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії продовжить консолідуватися в діапазоні 3400-3480 пунктів.

Звіти

Сьогодні результати за 3-й квартал опублікує Tesla (TSLA). Прогноз передбачає підвищення виручки на 31%, до $8,24 млрд, де зростання чистого прибутку до $569 млн, що відповідає EPS $0,53. Ми вважаємо, що фінансові показники виробника електромобілів будуть сильними, але зростання котирувань реліз не викличе через перевищення ринковою вартістю фундаментально обґрунтованих рівнів. Нещодавно Tesla знизила відпускні ціни на Model S, що позитивно позначиться на прогнозах продажів за четвертий квартал.

Квартальний звіт опублікує і телеком-провайдер Verizon (VZ). Очікується, зниження виручки на -4%, до $31,59 млрд, а EPS - з $1,25 до $1,21. Ми прогнозуємо стійкі результати основного бізнесу - послуг мобільного зв'язку. Найцікавішим моментом залишаються плани компанії щодо подальшого розвитку 5G-покриття, а також ініціативи щодо комерціалізації цього напрямку.

Технічна картина

Технічно S&P500 демонструє схильність до консолідації. Індикатор RSI в нейтральній зоні. При зниженні сильним рівнем підтримки виступить 50-денна змінна середня на позначці 3405 пунктів. Проте індикатор MACD утримується на позитивній території, тому залишається високою ймовірність відновлення висхідного руху.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»