Ринок США: огляд і прогноз на 22 вересня. Коронавірус знову діє інвесторам на нерви

Ринок напередодні

Індекс S&P 500 втратив -1,16%, опустившись до 3341 пунктів, Dow Jones впав на -1,84%, NASDAQ виглядав більш упевнено, знизившись лише на -0,13%. Побоювання з приводу другої хвилі пандемії COVID-19 знову викликали попит на хмарні компанії. На цьому тлі технологічний сектор виріс на +0,76%. Циклічні сектора виявилися під тиском: енергетика звалилася на -3,27%, а промисловість на -3,38%.

Новини компаній

Roku (ROKU: + 17,7%) і Comcast (CMCSA: -1,28%) уклали угоду, завдяки якій стрімінг-сервіс Peacock з'явиться на платформі Roku.

Microsoft (MSFT: + 1,07%) оголосила про намір придбати компанію-розробника ігор ZeniMax Media, в яку входить Bethesda Softworks, за $ 7,5 млрд.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Главі ФРС Джерому Пауеллу знову доведеться виступати в Конгресі, проте малоймовірно, що буде сказано щось принципово нове. Напередодні Пауелл повторив, що економіці можуть знадобитися нові фіскальні стимули. 

Погіршення епідеміологічної обстановки в Європі знаходиться в центрі уваги інвесторів. У найближчі дні в ряді європейських країн очікується повторне введення обмежень, які, ймовірно, будуть носити більш виборчий характер, ніж це було навесні. Вважаємо, що ринок вже частково готовий до цього, однак непередбачуваність пандемії коронавірусу може зажадати посилення стримуючих заходів.

 Азіатські фондові індекси закрилися зниженням. Китайський CSI300 втратив -1,19%, гонконгський Hang Seng -0,98%. 

Європейські індекси зростають після розпродажу напередодні. EuroStoxx 50 додав +0,8%.

 Ставка по 10-річним трежеріс зростає до 0,67%. 

Ф'ючерс на нафту Brent піднімається до $42. Золото знижується до $1900.

Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії буде торгуватися різноспрямовано. Передбачуваний діапазон: 3260-3320 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані з продажу житла на вторинному ринку за серпень (прогноз: +2,4% м/м, до 6 млн). Темпи зростання сильно сповільняться в порівнянні з липневими, так як показник вже перевищив докризові значення.

Звіти

У центрі уваги звітність Nike за квартал, що завершився в серпні. Консенсус закладає зниження виручки на 14,4%, до $9,13 млрд, де падінні скоригованої EPS з торішніх $0,86 до $0,47. Нас цікавить, чи зможе компанія продемонструвати більш сильну динаміку виручки завдяки розвитку цифрових каналів продажів.

Перед відкриттям основної сесії квартальний звіт представить AutoZone, великий рітейлер в сегменті автозапчастин. Очікується підвищення виручки на 4,8%, до $4,18 млрд, де зростанні EPS на 12,7%. Компанія відносно легко пережила кризу, так як попит на автозапчастини виявився досить стійким. Зростання виручки пов'язаний із розвитком інтернет-продажів, прискоренням доставки і розширенням кількості магазинів.

Технічна картина

Технічно S&P500 виглядає вразливим, але поки зберігає шанси на відскік вгору. Напередодні індекс знайшов підтримку на рівні 3230 (максимум 8 червня) і сформував свічковий патерн «пін-бар», який вказує на ймовірність короткострокового розвороту. Індикатор MACD поки не досяг нового локального мінімуму, що може означати формування «бичачої» дивергенції. Тим часом індикатор RSI явно вказує на переважання сил продавців і сприяє продовженню зниження. 

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»