Ринок США: огляд і прогноз на 22 жовтня. Розпродажі стримує надія на вакцину

Ринок напередодні

Торги 21 жовтня американські індекси завершили зниженням. Індекс S&P 500 опустився на -0,22%, до 3436 пунктів, Dow Jones втратив -0,35%, NASDAQ -0,28%. У центрі уваги були корпоративні звіти. Сегмент телекомунікацій та ІТ на ринку, що знижується, продемонстрував зростання на +1,3% завдяки видатним результатами Snap Inc., які підтримали оптимізм інвесторів щодо оцінки перспектив індустрії цифрової реклами. Енергетичний сектор впав сильніше всіх (-2%) через зниження нафтових котирувань.

Новини компаній

· Стрімінг-сервіс Netflix (NFLX: -6,9%) відзвітував про збільшення абонентської бази на 2,2 млн передплатників за квартал, що виявилося гірше очікувань, однак сильним аспектом релізу став прогноз по грошовому потоці на 2021 рік.

· PayPal (PYPL: + 5,5%) планує запуск нового сервісу для покупки криптовалюти.

· Звіт Snap (SNAP: +28,3%) зафіксував впевнене поліпшення практично всіх ключових показників. Виручка компанії виявилася значно вище консенсус-прогнозів.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно негативну динаміку. Обговорення пакета фіскальних стимулів законодавцями як і раніше привертають до себе увагу, але сприймаються учасниками ринку більшою мірою як інформаційний шум. Мало хто вірить в те, що компроміс буде досягнутий до виборів. Політична невизначеність підігрівається повідомленнями властей США про те, що Іран і Росія робили спроби втрутитися у виборчий процес.

Апетит до ризику залишається пригніченим через погіршення статистики по COVID-19 і ризику введення нових обмежувальних заходів. У Франції та Іспанії захворюваність з початку пандемії перевищила 1 млн. Деякий оптимізм вселяє новина про те, що AstraZeneca і Johnson & Johnson можуть відновити випробування своїх протівокоронавірусних вакцин вже на цьому тижні. Надія на появу вакцини від Pfizer утримує інвесторів від розпродажів.

· Азіатські фондові індекси переважно знизилися. Японський Nikkei втратив 0,70%, китайський CSI300 опустився на 0,31 і лише гонконгський Hang Seng піднявся на 0,13%. Європейські індекси в червоній зоні. EuroStoxx 50 втрачає 0,6%.

· Апетит до ризику слабкий. Ставка по 10-річним трежеріс знижується до 0,81%. Ф'ючерс на нафту Brent опустився до $ 41,8. Золото консолідується у $ 1920.

Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії буде схильний до зниження і протестує рівень 3405 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні вийдуть щотижневі дані по числу первинних заявок на допомогу з безробіття. Прогноз передбачає показник на рівні 860 тис. Минулого тижня за посібником звернулося 898 тис. осіб, що виявилося значно гірше очікувань. Фактичне значення вище 900 тис. сьогодні цілком ймовірно.

Будуть опубліковані дані з продажу на вторинному ринку житла за вересень (прогноз: 6,3 млн при серпневому значенні 6 млн). Показник знаходиться на максимумі майже за 10 років. Ринок нерухомості продовжує демонструвати силу завдяки низьким ставкам по іпотеці.

Звіти

Сьогодні звіт за третій квартал опублікує Intel (INTC) - найбільший виробників ЦП в світі. Згідно з консенсус-прогнозом аналітиків, виручка компанії знизиться на 5% р/р, до $18,24 млрд, що відповідає первинними оцінками менеджменту. Скоригований EPS, як очікується, впаде на 21,8%, до $1,11. Найбільший інтерес представлятимуть плани і прогнози менеджменту на наступний рік, а також коментарі щодо термінів запуску виробництва чіпів на базі 7нм і виходу нових ЦП в сегменті ПК.

Квартальні результати представить телекомунікаційний гігант AT&T (T). Очікується скорочення виручки на 6,7%, до 41,61 млрд, зі зниженням скоригованого EPS з $0,94 до $0,76. Основний сегмент бізнесу - мобільний зв'язок, повинен продемонструвати стійкість, а напрямки медіа та розваг залишаються найбільш слабкими. Очікуємо, що менеджмент запевнить інвесторів у стабільності дивідендів.

Технічна картина

Технічно S&P500 демонструє схильність до консолідації, хоча виглядає вразливим. Індикатор MACD скоро опуститься нижче нульової позначки, що може посилити позиції "ведмедів". При зниженні сильним рівнем підтримки виступить 50-денна змінна середня на позначці 3405 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»