Ринок США: огляд і прогноз на 23 березня. Корекція дохідностей триває

Ринок напередодні

Торги 22 березня американські фондові майданчики завершили у зеленій зоні. Індекс S&P500 піднявся на 0,7%, до 3941 пунктів, Dow Jones додав 0,32%, NASDAQ виріс на 1,23%. Яскраво вираженим лідером став ІТ-сектор, показавши приріст у 1,93% на тлі продовження перетікання капіталу назад в сторону акцій «зростання». Слабку динаміку продемонстрували сектори фінансів (-1,3%) і енергетики (-1,01%). Прибутковість за 10-річними трежеріс продовжує знижуватися після різкого стрибка минулого тижня. Подальша динаміка ставок буде визначатися великим розміщенням паперів і риторикою Джерома Пауелла.

Новини компаній

Транспортна компанія Kansas City Southern (KSU: +11,1%) буде придбана Canadian Pacific Railway (CP: -5,8%) за $29 млрд.

В ході випробувань вакцини AstraZeneca (AZN: +4%) було встановлено, що вона ефективна у 79% випадків захворювань на COVID-19 з вираженою симптоматикою і у 100% випадків здатна захистити від тяжкого перебігу хвороби.

Trex Co. (TREX: -1,4%) повідомила про зниження цільових показників на перший квартал 2021 року через коротке замикання на одній з виробничих точок.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно позитивну динаміку з акцентом на перетік капіталу з акцій «вартості» в акції «зростання» через стабілізацію ситуації на ринку облігацій. Прибутковості за 10-річними трежеріс як і раніше знижуються після піку 1,73%, досягнутого 19 березня - на наступний день після засідання ФРС. На цьому тижні ставки за бондами продовжать залишатися у фокусі уваги з огляду майбутнього великого розміщення облігацій 25 березня. Крім того, на сьогодні запланована промова глави ФРС, Джерома Пауелла, який виступить з оглядом економічних перспектив, що також буде визначати динаміку ставок.

Паралельно йде підготовка плану з розвитку інфраструктури обсягом $3 трлн. Згідно до даних CNN, програма буде представлена президенту Джо Байдену вже цього тижня. Очікується, що план буде зачіпати питання щодо розвитку інфраструктури і чистої енергетики, а також внутрішньоекономічні аспекти. На даний момент остаточне рішення стосовно нового плану стимулювання економіки ще не прийнято, проте, згідно до даних Bloomberg, перше велике підвищення федеральних податків з 1993 року обґрунтовується саме необхідністю фінансування цієї програми.

Азіатські фондові майданчики закрилися в червоній зоні. Китайський CSI300 просів на 0,95%, японський Nikkei225 втратив 0,61%, гонконгський Hang Seng впав на 1,34%. Європейський EuroStoxx50 знизився на 0,34%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс продовжує опускатися нижче 1,7%. Ф'ючерс на нафту марки Brent тримається поблизу $64. Золото торгується на рівні $1736.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 3920-3970 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

23 березня будуть опубліковані дані щодо продажів нового житла в США за лютий. Показник очікується на рівні 875 тис. об'єктів проти 923 тис. місяцем раніше.

Звіти

23 березня Adobe (ADBE) представить звіт за підсумками 1-го кварталу 2021 року. Консенсус-прогноз Factset передбачає зростання виручки на 21,5% р/р, до $3,75 млрд, у відповідності до початкового цільового рівня. Прискорення зростання у 1-му кварталі 2021 року обумовлене придбанням компанії Workfront (+$25 млн) і ефектом додаткового тижня у звітному періоді (+$230 млн). Очікується зростання прибутку на акцію (не за GAAP) на рівні 22,9% р/р, до $2,79. Вважаємо, що емітент має шанси на завершення кварталу вище очікувань через збереження високого попиту на хмарні рішення, про що можна судити за нещодавніми звітам компаній Oracle (ORCL), Salesforce (CRM) і Workday (WDAY). Драйвером зростання виручки компанії залишиться сегмент Creative Cloud. Напрямок Digital Experience буде відставати, але ми очікуємо поліпшення його динаміки протягом 2021 року.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance виріс до 78 зі 100, відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. При цьому можлива короткострокова консолідація, оскільки за індикатором RSI формується «ведмежа» дивергенція, яка поки обмежує активність покупців. Ключовим опором в разі продовження висхідного руху виступає рівень 4000 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»