Ринок США: огляд і прогноз на 23 квітня. Розпродажі акцій на тлі можливого підвищення податків

Ринок напередодні

Американські фондові майданчики завершили торги 22 квітня в червоній зоні. S&P500 скорегувався на 0,92%, до 4135 пунктів, Dow Jones і NASDAQ втратили по 0,94%. Негативну динаміку продемонстрували практично усі сектори. Лідерами зниження стали сировинні (-1,75%) і енергетичні (-1,41%) компанії, а також сектор ІТ (-1,18%). Приводом для розпродажу послужила інформація про те, що Джо Байден планує збільшити податки на приріст капіталу для заможних американців. Падіння індексів нівелювало позитивні досягнення торгової сесії в середу і повернуло на ринки песимістичні настрої початку тижня.

Новини компаній

Сильні результати AT&T (T: +4,2%) за перший квартал року сприяли зростанню котирувань. Скоригований EPS перевищив прогноз на 10,3%, операційний грошовий потік зріс на 12% р/р.

Папери DOW (DOW: -6%) продемонстрували негативну динаміку, незважаючи на сильну квартальну звітність. Перспективи компанії викликають сумніви у інвесторів, навіть незважаючи на можливість відновлювального зростання економіки у 2021 році.

Виручка металургійного гіганта Nucor (NUE: -5,1%) в першому кварталі недотягнула до консенсусу. Зростання витрат може призвести до зниження рентабельності.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Європейські ринки переважно знаходяться в червоній зоні, тоді як ф'ючерс на S&P500 зростає після падіння напередодні.

Звітність компаній продовжує залишатися у фокусі уваги інвесторів. На поточний момент фінансові результати опублікували близько 22% емітентів з індексу S&P500, причому квартальні звіти понад 86% з них виявилися кращими за очікування. Також у четвер вийшли позитивні макродані по США: число первинних звернень за допомогою з безробіття знизилося за тиждень на 39 тис., до 547 тис., при прогнозованому рівні 625 тис.

Але ні сильна звітність компаній, ні позитивна економічна статистика не змогли зупинити розпродажі на американському фондовому ринку. Негативна динаміка індексів була обумовлена планами президента США щодо підвищення податків на приріст капіталу. За інформацією Bloomberg, Байден пропонує підвищити ставку з 20% до 39,6% для американців з доходом від $1 млн на рік, що може викликати більш істотну корекцію на ринках, оскільки заможні американці віддадуть перевагу фіксуванню прибутку в акціях у поточному році, щоб заплатити податки за поточною ставкою.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували змішану динаміку. Китайський CSI300 додав 0,91%, гонконгський Hang Seng виріс на 1,12%, японський Nikkei225 знизився на 0,57%. EuroStoxx50 втрачає 0,15%.

Апетит до ризику помірний. Дохідність за 10-річними трежеріс тримається на рівні 1,56%. Ф'ючерс на нафту Brent зростає до $65,5. Золото знижується до $1783.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4100-4150 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані попередні дані по індексу ділової активності (PMI) у квітні. Консенсус передбачає зростання до 60,8 пунктів у порівнянні з 59,7 у березні. Також вийде статистика за кількістю продажів нових будинків в США у березні. Можливе зростання показника до 890 тис. об'єктів у порівнянні з 775 тис. в лютому.

Звіти

Сьогодні фінансові результати за перший квартал представить найбільша нафтосервісна компанія світу Schlumberger (SLB). Ми очікуємо на падіння виручки рік до року, адже ослаблення бурової активності у 2020-му почалося в кінці березня. Консенсус передбачає скорочення на 31,7%, до $5,1 млрд. Проте завдяки радикальному зниженню витрат компанія, імовірно, зможе відобразити у звіті прибуток. За рахунок оптимізації штату і впровадження нових технологій SLB планує скоротити постійні витрати на $1,5 млрд на рік починаючи з 2021-го. Скоригований чистий прибуток на акцію може виявитися лише трохи нижчим за рівень першого кварталу 2020-го (при консенсусі $0,19 у порівнянні з $0,25 в минулому році).

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 76 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у поточному році. Побоювання щодо нової хвилі пандемії надають все менший вплив на настрої інвесторів.

Технічна картина

Технічно індекс S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. Напередодні «ведмеді» короткостроково перехопили ініціативу, при цьому патерн «подвійна вершина» знаходиться на завершальній стадії формування. Корекція може продовжитися. Найближча значуща підтримка розташовується на рівні 4080 пунктів, в області якого пролягає 20-денна змінна середня.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»