Ринок США: огляд і прогноз на 23 лютого. Інфляційні ризики в центрі уваги

Ринок напередодні

Торги 22 лютого американські фондові майданчики завершили переважно у червоній зоні. Індекс S&P500 опустився на 0,77%, до 3877 пунктів, NASDAQ впав на 2,46%, а Dow Jones додав символічні 0,09%. Корекція була викликана побоюваннями з приводу прискорення інфляції, технічними факторами і перетіканням капіталу з акцій технологічних гігантів у папери циклічних індустрій. На цьому тлі IT-сектор втратив 2,26%, а енергетична галузь подорожчала на 3,48%. Акції фінансових компаній також виглядали краще за ринок (+0,98%) завдяки зростаючій прибутковості облігацій.

Новини компаній

Результати Discovery (DISCA: +8,9%) виявилися кращими за очікування. Передплатниками стрімінг-сервісу Discovery+ за півтора місяці стали більше 11 млн осіб.

Виробник безрецептурних ліків Viatris (VTRS: -14,9%) розчарував інвесторів результатами через зростання конкуренції у секторі.

Royal Caribbean Group (RCL: +9,5%) повідомила про посилення в січні попиту на круїзи у порівнянні з показником грудня, зазначивши ефект відкладеного попиту.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно негативну динаміку. У центрі уваги учасників ринку залишаються інфляційні ризики, які викликали підвищення прибутковості трежеріс. Інвестори ребалансують портфелі: продають облігації та інші захисні активи, роблять ставку на циклічні сектори, які виграють від відкриття економіки та ефекту відкладеного попиту. Як ми відзначали минулого тижня, технологічний сектор знаходиться в уразливому положенні і в короткостроковій перспективі може виглядати гірше широкого ринку. Він довгий час залишався найбільш популярним у інвесторів. Підвищення ставок трежеріс призводить до переоцінки приведеної вартості майбутніх грошових потоків.

Новинний фон переважно позитивний, що пояснюється очікуваним схваленням пакету фіскальних стимулів і поліпшенням епідеміологічної ситуації. Сьогодні в Конгресі пройдуть слухання, в рамках яких представники виробників вакцин розкажуть про значний прогрес в швидкості їх виготовлення, будуть обговорюватися плановані темпи поставок. Дослідження, проведене у Великобританії, вказало на пряму залежність між прищепною кампанією і падінням захворюваності на COVID-19. Влада Сполученого Королівства оголосила про плани прибрати усі обмеження до 21 червня. У фокусі інвесторів будуть аналогічні плани інших держав.

Азіатські фондові майданчики закрилися різноспрямовано. Китайський CSI300 знизився на 0,32%, гонконгський Hang Seng виріс на 1,06%, в Японії вихідний. Європейський EuroStoxx50 падає на 1,2%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс зростає до 1,37%. Ф'ючерс на нафту Brent коливається біля $65,7. Золото тримається вище $1800.

Очікуємо, що S&P500 сьогодні буде схильний до зниження і протестує рівень 3840 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні буде опублікований індекс довіри споживачів США від The Conference Board за лютий, який базується на опитуваннях населення. Очікується підвищення показника з 89,3 до 90 пунктів. Американці можуть проявити оптимізм через прискорення процесу вакцинації і очікування нового пакету фіскальних стимулів.

Звіти

Квартальний звіт представить швидкозростаюча фінтех-компанія Square (SQ). За прогнозом, її виручка зросте на 136% р/р, до $3,1 млрд, а скоригований EPS підніметься з торішніх $0,23 до $0,24. Безготівкові платежі продовжують демонструвати високі темпи зростання, про що свідчили дані звіту PayPal за четвертий квартал, що вийшли 3 лютого. Square зберігає здатність дивувати інвесторів, але високі очікування є серйозним ризиком для її котирувань.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишається на рівні 80 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться у висхідному тренді. Однак патерн «голова і плечі» домінує в короткостроковій перспективі і вказує на можливу корекцію. Індикатор MACD перейшов на негативну територію.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»