Ринок США: огляд і прогноз на 23 вересня. Технологічні гіганти відновили зростання

Ринок напередодні

Сектор циклічних споживчих товарів виявився лідером зростання, що склав майже +3% на тлі сильного відскоку в акціях Amazon. Інші акції FAANG також закрилися на позитивній території, задавши вектор іншим представникам технологій і комунікацій.

Новини компаній

Ілон Маск повідомив, що Tesla (TSLA: -5,6%) не досягне високих обсягів виробництва власних акумуляторних елементів до 2022 року.

Онлайн-платформа для продажу старих машин Carvana (CVNA: + 30,6%) очікує рекордно високих фінрезультатів за третій квартал.

Фонд Trian Fund Management повідомив про покупку частки 0,4% в Comcast Corp (CMCSA: + 3,4%) і почав переговори з менеджментом про зміни в бізнесі.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють позитивну динаміку при слабо насиченому новинному тлі. Погіршення епідеміологічної обстановки в Європі і введення деяких обмежувальних заходів в Великобританії і Німеччині не злякало інвесторів. У той же час шанси на появу вакцини до виборів в США можуть сильно зменшитися, якщо FDA посилить вимоги до процедури дозволу на застосування в надзвичайних ситуаціях, про що може бути оголошено вже на цьому тижні. Вважаємо, що цей ризик буде стримувати оптимізм інвесторів.

Палата представників США прийняла законопроект про фінансування уряду до 11 грудня, що допоможе уникнути призупинення його роботи 30 вересня. Імовірність затвердження програми додаткових фіскальних стимулів до виборів залишається вкрай низькою, але учасники ринку, на наш погляд, вже відіграли цей фактор. За відсутності інших драйверів руху в центрі уваги сьогодні буде макростатистика.

Азіатські фондові індекси закрилися без єдиної динаміки. Японський Nikkei знизився на -0,06%, шанхайський CSI300 і гонконгський Hang Seng зросли на +0,36%. 

Європейські майданчики торгуються в плюсі. EuroStoxx 50 піднявся на +1,8%.

Ставка по 10-річним трежеріс без змін близько 0,67%. 

Ф'ючерс на нафту Brent зростає до $42. Золото знижується до $1890.

Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії буде торгуватися переважно в зеленій зоні. Передбачуваний діапазон 3300-3355 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані попередні дані Markit за вересень по індексу ділової активності (PMI) у виробничому секторі (прогноз: 53,1 пункту) і в секторі послуг (прогноз: 54,7 пункту). Значне підвищення індексу виробничої активності від ФРБ Річмонда в вересні дозволяє очікувати приємного сюрпризу і від відповідних даних Markit. Сектор послуг, навпаки, може не виправдати оптимістичних прогнозів, як це вже сталося сьогодні з аналогічними європейськими даними PMI.

Технічна картина

Технічно S&P500 виглядає вразливим, але поки зберігає шанси на відскік вгору. На уразливість вказує індикатор RSI, який знаходиться нижче нейтрального рівня. Проте індикатор MACD не досяг нового локального мінімуму, що означає формування «бичачої» дивергенції. Найближчим опором при продовженні зростання виступить рівень 3375, однак для впевненого перехоплення ініціативи «бикам» необхідно подолати позначку 3430.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»