Ринок США: огляд і прогноз на 24 вересня. Фокус уваги зміщується до передвиборних дебатів

Новини компаній

· Акції Nike (NKE: + 8,76%) зросли після сильного квартального звіту, який продемонстрував значимість цифрових каналів продажів. Скоригований EPS склала $ 0,95 при консенсус $ 0,47. Виручка також виявилася кращою за очікування.

· Презентація Battery Day не змогла підтримати акції Tesla (TSLA: -10,34%), викликавши суперечки серед аналітиків і фіксацію позицій.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. У настроях інвесторів простежується посилення тенденції до відходу від ризику, що обумовлено сукупністю різних факторів. Головний з них - політична невизначеність. Напередодні Дональд Трамп заявив, що не збирається поступатися владою президента в разі поразки на виборах. Очікуємо, що в міру наближення перших дебатів між Трампом і Байденом, які відбудуться вже 29 вересня, нервозність на ринку буде збільшуватися. Іншим фактором невизначеності залишається доля нового пакета економічних стимулів, важливість якого зазначає все більше число представників Федрезерву.

В ході слухань в Сенаті директор СDC Роберт Редфилд заявив, що вакцинація американців буде завершена до липня 2021 року що трохи песимістичніше очікувань Трампа. Крім того, інвестори стурбовані потенційним втручанням президента в справи FDA. Трамп заявив, що Білий дім готовий накласти вето на можливе посилення вимог до процедури дозволу на прискорене застосування вакцини.

· Азіатські фондові індекси закрилися в червоній зоні. Японський Nikkei знизився на -1,11%, китайський CSI300 впав на -1,92%, гонконгський Hang Seng -2,06%. 

Європейські індекси під тиском. EuroStoxx 50 опускається на -0,5%.

· Ставка по 10-річним трежеріс коливається близько 0,67%. 

Ф'ючерс на нафту Brent знижується до $41,3. Золото подешевшало до $1850.

Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії опиниться під тиском продавців і протестує рівень 3200 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані з продажу нового житла за серпень. Очікується значення 895 тис., що лише трохи нижче рекордного рівня 901 тис., Досягнутого в липні. Ринок житла перебуває у відмінному стані, тому сильні результати продажів не викличуть здивування.

Міністерство праці опублікує щотижневі дані за заявками на допомогу з безробіття. Очікується 840 тис. Нових заявок проти 860 тис. тижнем раніше. Несподіване поліпшення умов на ринку праці може підтримати настрої інвесторів, але для цього потрібно, щоб показник опустився до 800 тис.

Звіт

Після закриття ринку буде опублікований квартальний звіт мережі гіпермаркетів Costco. Консенсус закладає збільшення виручки на 9,7%, до $52,1 млрд, де зростанні скоригованої EPS з торішніх $2,69 до $2,85. Прогнозуємо сильну звітність, так як попередні дані продажів за серпень зафіксували підвищення виручки на 15%. Частково позитивні очікування, ймовірно, вже враховані в котируваннях ритейлера.

Технічна картина

Технічно S&P500 демонструє ознаки короткостроковій слабкості. Рівень 3320 виступив сильним опором для покупців. Індикатор RSI вказує на ймовірність продовження спадного руху, в той час як індикатор MACD зберігає шанси на формування «бичачої» дивергенції. У разі відходу нижче позначки 3230 індекс широкого ринку попрямує до психологічно значимого рівня 3200, поблизу якого пролягає 100-денна змінна середня.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»