Ринок США: огляд і прогноз на 25 серпня. S&P500 продовжує розвивати «бичачий» тренд

Ринок напередодні

Торги 24 серпня американські індекси завершили впевненим зростанням на тлі повідомлення про те, що Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) схвалило лікування за допомогою плазми крові перехворілих коронавірусною інфекцією пацієнтів. Додаткову підтримку ринку надала новина про прагнення Білого дому прискорити схвалення вакцини AstraZeneca. S&P500 зріс на 1%, знову оновивши історичний максимум і завершивши торги на позначці 3431 пункт. Циклічні сектора енергетики та фінансів піднялися на 2,7% і 2,3%. Гірше ринку виглядали охорону здоров'я (-0,54%) і нерухомість (+ 0,24%).

 

Ми очікуємо

Сьогодні всі світові фондові майданчики торгуються переважно в зеленій зоні. Ринки продовжують відігравати вчорашнє повідомлення про схвалення FDA використання плазми крові перехворілих COVID-19 пацієнтів для лікування знову інфікованих. Тим більше що ВООЗ попереджає, що даний метод лікування маловивчений, тож його безпеку і ефективність під питанням.

На думку опитаних експертів, намір Трампа пролобіювати схвалення вакцини від коронавірусу до листопада поточного року загрожує зниженням її ефективності, появою невиявлених раніше побічних дій і, як наслідок, низькою довірою населення до цієї вакцини. Крім того, співрозмовники FT зазначають, що передчасне схвалення вакцини AstraZeneca скоротить потенційне число добровольців, готових взяти участь у випробуванні інших щеплень від COVID-19.

У понеділок відбулися американо-китайські переговори, присвячені реалізації першої фази торгового угоди. Також в ході діалогу піднімалися питання захисту прав інтелектуальної власності й усунення перешкод для американських компаній зі сфери фінансових послуг і сільського господарства. За заявою Торгового представництва США, сторони відзначили прогрес у реалізації зовнішньоторговельних домовленостей і висловили намір продовжувати слідувати досягнутим угодам.

Ключові азіатські фондові індекси завершили торги п'ятниці в плюсі, реагуючи на результати переговорів між США і Китаєм. Японський Nikkei виріс на +1,35%, а китайський CSI300 - на +0,13%. Разом з тим гонконгський Hang Seng втратив -0,26%, після повідомлення про перший випадок повторного захворювання коронавірусом. Європейський індекс Stoxx 50 додає +0,62%.

Попит на безпечні активи, в тому числі на облігації США, знижується. Ставка за 10-річними трежеріс піднялася до 0,68%. Жовтневий ф'ючерс на Brent додає -0,5%, до $45,1. Золото опустилося в ціні на -0,15%, до $1926. Апетит до ризику сильний. Ми прогнозуємо старт торгів за індексом S&P500 в зеленій зоні, біля позначки 3438 пунктів.

 

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні буде опублікований індекс довіри споживачів за серпень. Прогнозується зростання з 92,6 до 93 пунктів. Крім того, вийдуть дані з продажу нового житла в липні. Консенсус передбачає їх збільшення на 9 тис., до 785 тис. Очікується, що зростання показника прискориться в порівнянні з травневим значенням на 0,1%, до 3,8% г / г.

 

Звіти

25 серпня по підсумками другого кварталу відзвітує один з лідерів ринку податкового ПО для фізичних осіб і бухгалтерського ПО для малого і середнього бізнесу Intuit (INTU). Консенсус передбачає підвищення виручки на 57,2% р/р при операційному прибутку на рівні $373 млн. Двозначні темпи зростання виручки обумовлені разовим фактором часткового перенесення податкових платежів з першого на другий квартал.

Після закриття, квартальні результати представить один з найбільших розробників SaaS-рішень в області CRM Salesforce.com. Прогнозується зростання виторгу на 22,8% р/р і підвищення операційного прибутку на 36% завдяки стійкому попиту продукти Salesforce.

Звіт за минулий квартал випустить один з лідируючих виробників медичного обладнання Medtronic (MDT). Очікується зниження виручки на 27,4% р/р при скороченні операційного прибутку на 84%.

 

Технічна картина

Технічно, S & P500 став виглядати значно сильніше, оскільки в черговий раз обновив історичний максимум. При цьому висхідний рух супроводжувалося гепом вгору, що означає сильний імпульс. При цьому ознаки слабкості зберігаються. Обсяги торгів останніми днями ростуть, але залишаються нижчими за середні. Хоча MACD залишається на позитивній території, індикатор RSI перебуває в зоні перекупленості, що може привести до фіксації позицій. Згідно тижневим графікам, зберігається ризик формування подвійної вершини, якщо індекс не втримається вище 3390 пунктів. І все ж реалізація сценарію сильної корекції вниз, на поточний момент невисока.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»