Ринок США: огляд і прогноз на 25 січня. У фокусі звітність технологічних гігантів

Ринок напередодні

Сесію 22 січня американські фондові індекси завершили переважно у червоній зоні. Індекс S&P500 опустився на 0,3%, до 3841 пунктів, Dow Jones втратив 0,57%, і тільки NASDAQ зміг додати символічні 0,09%. Новинний фон залишався спокійним. Невелика корекція була обумовлена фіксацією позицій після ралі. Сектор нерухомості виглядав краще за ринок, піднявшись на 0,3% на тлі несподіваного зростання продажів житла на вторинному ринку. Макростатистика в цілому приємно здивувала інвесторів: ділова активність в січні значно посилилася.

Новини компаній

Intel (INTC: -9,3%) продемонстрував непогані квартальні результати, але інвестори були розчаровані прогнозами щодо недостатньо швидких темпів переведення частини виробництва мікрочіпів на аутсорсинг.

Квартальна виручка IBM (IBM: -9,9%) недотягнула до консенсусу очікувань.

Виробник медичного обладнання Intuitive Surgical (ISRG: -6,8%) відзначає збереження негативного ефекту COVID-19 для продажів хірургічних систем, тому поки що утримується від прогнозів на поточний рік.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно позитивну динаміку. У фокусі уваги перебувають переговори між демократами і республіканцями з приводу пакету заходів допомоги економіці обсягом $1,9 трлн. Остання зустріч законодавців відбулася в неділю, що свідчить про прагнення прийняти рішення якомога швидше. Адміністрація Байдена наполегливо квапить конгресменів, так як прискорення процесу вакцинації в значній мірі залежить від додаткового фінансування. З цим згодні майже всі конгресмени, але за багатьма іншими пунктами плану протиріччя посилюються. Інвестори вже прийшли до єдиної думки, що в кінцевому варіанті обсяг чергового антикризового пакета буде значно менше заявлених $1,9 трлн. Оптимізм на поточний момент пов'язаний із тим, наскільки швидко буде досягнуто компромісу між конгресменами.

Визначальний вплив на динаміку ринку надає сезон корпоративної звітності. На цьому тижні квартальні результати представлять Microsoft, AMD, Apple, Facebook і низка інших найбільших корпорацій. Ми очікуємо побачити в цілому сильні показники, що посприяє збереженню ринкового оптимізму. Проте рекомендуємо проявляти обережність, адже волатильність буде підвищеною.

Азіатські фондові майданчики закрилися в зеленій зоні. Японський Nikkei додав 0,67%, гонконгський Hang Seng виріс на 2,41%, а китайський CSI300 піднявся на 1,01%. Європейський EuroStoxx50 торгується близько нуля.

Апетит до ризику посилюється. Ставка за 10-річними трежеріс знижується до 1,08%. Ф'ючерс на нафту Brent зростає до $55,75. Золото консолідується близько $1855.

Очікуємо, що S&P500 проведе сьогоднішні торги в діапазоні 3820-3860 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 65 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 демонструє схильність до висхідного руху в середньостроковій перспективі. Торгова сесія 22 січня не змінила картину. Відносна сила покупців переважає, проте верхня межа рівновіддаленого каналу в області 3860 пунктів виступає серйозним опором. У зв'язку з цим короткострокова консолідація цілком можлива.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»