Ринок США: огляд і прогноз на 25 травня. На Західному фронті без змін

Ринок напередодні

24 травня торги на американських фондових майданчиках закрилися в зеленій зоні. S&P500 виріс на 0,99%, до 4197 пунктів, Nasdaq піднявся на 1,41%, а Dow Jones додав 0,54%. Переважаюча більшість секторів S&P500 продемонструвала позитивну динаміку. Краще за ринок виглядали компанії ІТ-сектора (+1,76%) і телекоми (+1,85%). Перетікання капіталу з акцій «вартості» в акції «зростання» триває в умовах спокійного новинного фону і відсутності негативних драйверів. Зниження прибутковості трежеріс також здійснило позитивний вплив на фондовий ринок. Інвесттовариство поступово звикає до високих темпів зростання цін, фокус уваги трохи зміщується на інфраструктурний пакет.

Новини компаній

22 травня відбувся успішний тестовий політ SpaceShipTwo Unity компанії Virgin Galactic Holdings (SPCE: +27,6%).

Стало відомо про те, що спроби NGM Biopharmaceuticals (NGM: -40,8%) розробити препарат для лікування гепатиту не увінчалися успіхом.

Cimarex Energy (XEC: -7,1%) домовилася про злиття з Cabot Oil & Gas (COG), щоб об'єднати нафтогазові активи, розташовані у різних регіонах.

Ми очікуємо

Заданий напередодні позитивний імпульс зберігається на світових фондових ринках і сьогодні. Азія і Європа торгуються у зеленій зоні, ф'ючерс за S&P500 іде вгору.

Напередодні новинний фон був спокійним. ФРС витримує вичікувальну позицію, зберігаючи прихильність до колишньої тактики. Керуюча ФРС Лаель Брейнард зазначила, що економіка США відновилася наполовину, а тиск з боку зростання цін, яке, швидше за все, посилиться в міру зняття обмежень у різних країнах, з часом зійде нанівець. Інфляція і спроби Китаю стримати зростання цін на сировинні товари залишаються у фокусі уваги інвесттовариства, проте поступово відходять з перших шпальт.

Двом основним американським партіям поки не вдалося прийти до спільної думки щодо розміру стимулюючих заходів, сфери інвестування та джерел фінансування. Минулого тижня республіканці не погодили інфраструктурний пакет в розмірі $1,7 трлн. Після цього адміністрація Білого дому зазначила імовірність зміни курсу програми. У даний момент висловлюються побоювання з боку демократів з приводу можливого підвищення податкового навантаження.

Азіатські фондові майданчики знаходяться в зеленій зоні. Гонконгський Hang Seng зростає на 1,75%, китайський CSI300 додає 3,16%, а японський Nikkei225 піднімається на 0,67%. EuroStoxx50 демонструє підвищення на 0,45%.

Апетит до ризику помірний. Ставка за 10-річними трежеріс знижується до 1,6%. Ф'ючерс на нафту Brent знаходиться поблизу $68 за барель. Золото як і раніше торгується на рівні $1880 за унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4180-4230 пунктів.

Макростатистика

Сьогодні будуть представлені дані щодо продажів нового житла в США за квітень. Очікується показник на рівні 970 тис. житлових будинків проти 1021 тис. у березні. Також буде опублікований індекс споживчої довіри США від CB за травень. Прогноз становить 119,2 пункту проти 121,7 пункту місяцем раніше.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишився на рівні 62 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у поточному році. Інфляція залишається в центрі уваги, проте фокус поступово переміщається на інфраструктурний пакет в США.

Технічна картина

Технічно S&P500 залишається у довгостроковому висхідному тренді. Індикатор RSI починає відображати силу «биків», короткострокові перспективи бенчмарка позитивні. Вважаємо, що прорив вище області 4190-4200 пунктів призведе до швидкого оновлення історичного максимуму (4238).

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»