Ринок США: огляд і прогноз на 25 вересня. У «биків» з'явилася боязка надія

Ринок напередодні

Торги 24 вересня американські індекси завершили в невеликому плюсі. Покупки підтримала новина про відновлення неофіційних переговорів по новому пакету підтримки економіки. У лідерах зростання виявився захисний сектор комунальних послуг з результатом +1,17%.

Новини компаній

· Акції Darden Restaurants (DRI: + 8,1%) зросли після публікації сильного квартального звіту. EPS склала $ 0,56 при консенсус лише на позначці $ 0,05.

· Квартальні результати Accenture (ACN: -7%) виявилися гіршими за очікування, прогнози менеджменту на 2021 фінансовий рік також розчарували.

· Результати CarMax (KMX: -11%) перевершили загальноринкові очікування, проте акції компанії все одно серйозно просіли.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють переважно негативну динаміку. Фокус уваги інвесторів знову змістився на перспективи прийняття нового пакета фіскальних стимулів. Офіційні переговори між конгресменами від Демократичної і Республіканської партій можуть скоро відновитися. Проте сигналів, які підтверджують готовність сторін піти на компроміс, як і раніше немає, хоча демократи і погодилися скоротити обсяг стимулювання до $2,2-2,4 трлн. Будь-які нові натяки на прогрес в переговорах будуть позитивно сприйняті ринком, але перспективи їх завершення залишаються занадто туманними.

Фактор політичної невизначеності і ризик нового сплеску захворюваності в США залишаються актуальними, що стримує покупку акцій. Епідеміологічна ситуація в Європі продовжує погіршуватися. Зокрема, темпи зараження в Великобританії і Нідерландах вже істотно вище весняних, і це негативно відбивається на настроях інвесторів.

· Азіатські фондові індекси закрилися без єдиної динаміки. Японський Nikkei піднявся на +0,51%, шанхайський CSI300 додав +0,15%, а гонконгський Hang Seng знизився на -0,32%. 

Європейські індекси торгуються в червоному секторі. EuroStoxx 50 падає на -1,3%.

Ставка по 10-річним трежеріс знижується до 0,66%. Ф'ючерс на нафту Brent зростає до $ 42,2. Золото відновлюється до $ 1870.

Очікуємо, що S&P500 в ході майбутньої сесії буде демонструвати схильність до зниження і протестує рівень 3200 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані по базовим замовленнях на товари тривалого користування за серпень. Очікується збільшення показника на 1,2% після підвищення на 2,6% в липні. Уповільнення темпів зростання викликано тим, що обсяг замовлень вже майже відновився після різкого зниження, що спостерігалося з лютого по квітень.

Технічна картина

Технічно S & P500 продовжує демонструвати ознаки короткострокової слабкості. Він знайшов локальну підтримку в області 100-денної ковзної середньої, але відскік від неї поки не виглядає впевненим. Індикатор RSI ще не досяг зони перепроданості, тому потенціал для зниження в найближчі торговельні сесії зберігається. У разі розвитку нового витка корекції S&P500 попрямує до рівня 3110, де пролягає 200-денна змінна середня. Очікуємо, що вона стане сильною підтримкою для індексу в середньостроковій перспективі.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»