Ринок США: огляд і прогноз на 26 серпня. Інвестори займуть вичікувальну позицію

Ринок напередодні

Торги 25 серпня на американських фондових майданчиках в цілому завершилися на мажорній ноті. Інвестори проігнорували змішану макростатистику і слабкі дані по споживчій упевненості, зосередившись на новинах про переговори між США і Китаєм, які були охарактеризовані китайською стороною як конструктивні. S & P500 зріс на 0,36%, встановивши черговий історичний максимум і фінішувавши на позначці 3443 пункту. NASDAQ додав 0,76%, а Dow Jones втратив 0,21%. Краще за ринок торги завершили день сектора комунікацій (+ 1%), охорони здоров'я (+ 0,7%) та ІТ (+ 0,5%). Під найбільшим тиском опинилися енергетики (-1,4%) на тлі виключення ExxonMobil з індексу Dow Jones.

Ми очікуємо

Сьогодні на світових фондових майданчиках спостерігається змішана динаміка. Фокус уваги змістився з позитивних даних про нові методи лікування COVID-19 на сплеск захворюваності в Європі і Азії, а також на факти повторного інфікування коронавірусів. Крім того, інвестори вважають за краще займати вичікувальну позицію напередодні симпозіуму в Джексон-Хоул, де виступить глава ФРС.

Незважаючи на позитивні оцінки телефонних переговорів з Пекіном, американська адміністрація не відмовляється від намірів прийняти щодо нього жорсткі заходи. Politico повідомляє, що Білий дім розглядає можливість визнання геноцидом репресій Китаю щодо уйгурів, які представляють мусульманська меншина. Також США продовжують ігнорувати суверенітет КНР над безпольотною зоною військових навчань. Напередодні там був помічений американський літак U2.

Washington Post підняла проблему довготривалої втрати робочих місць в результаті пандемії. За даними видання, 33% працівників, відправлених у відпустку в березні, були звільнені липні. При збереженні тенденції за підсумками року постійними безробітними стануть від 6,2млн до 8,7 млн осіб.

Ключові фондові індекси АТР завершили торги вівторка переважно в мінусі. Японський Nikkei знизився на символічні 0,03%, китайський CSI300 впав на 1,17% а гонконзький Hang Seng піднявся на несуттєві 0,02%. Європейський Stoxx 50 додає 0,54%.

Попит на безпечні активи, в тому числі на облігації США, знижується. Ставка по 10-річним трежеріс піднялася до 0,71%. Жовтневий ф'ючерс на Brent опускається на 0,2%, до $ 45,6. Золото падає на 0,6%, до $ 1918. Апетит до ризику помірний. Ми очікуємо нейтрального старту торгів за індексом S & P500 біля позначки 3445 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані по базовим замовленнях на товари тривалого користування за липень, які, за попередніми оцінками, виростуть на 2%. Також вийде щотижнева статистика по запасах сирої нафти, які, згідно з прогнозом, скоротяться на 3,7 млн. барелів.

Звіти

Результати за другий квартал сьогодні представить розробник аналітичної платформи і провайдер лог-аналітики Splunk (SPLK). Загальноринковий прогноз передбачає зростання виручки на 0,8% г / г при негативній EPS на рівні $ 1,94 у порівнянні з $ 1,03 за аналогічний період 2019 го. Вважаємо, що компанія може відзвітувати кращими за очікування, завдяки фокусуванні на розвиток хмарних рішень.

Також квартальний звіт випустить Tiffany (TIF). Згідно з очікуваннями ринку, її виручка впаде на 27%, а EPS опуститься на 88% під впливом слабкого попиту в період карантину. При цьому прогнозується, що емітент зафіксує поліпшення динаміки в порівнянні з першим кварталом, за підсумками якого виручка скоротилася на 45%, а EPS склала $ 0,33.

Нарешті, результати за минулий квартал опублікує виробник споживчих товарів Williams-Sonoma (WSM). Згідно з очікуваннями ринку, в умовах пов'язаних з пандемією обмежень виручка компанії підвищиться на 7%, а EPS - на 27%.

Технічна картина

Технічно S & P500 став виглядати значно сильніше, в черговий раз оновивши історичний максимум. Попередній геп на рівні 3418 пунктів залишився незакритим. При цьому ознаки слабкості зберігаються. Обсяги торгів в останні дні ростуть, але залишаються нижчими за середні. Хоча MACD як і раніше на позитивній території, індикатор RSI знаходиться в зоні перекупленності, що віщує фіксації позицій. При цьому посилюється ймовірність закріплення S & P500 вище позначки 3390 пунктів, яка виступить найближчій підтримкою. З огляду на це вважаємо, що корекція може бути невеликою і котирування не підуть нижче 3390 пунктів.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»