Ринок США: огляд і прогноз на 26 січня. Звіти корпорацій зададуть тон торгам

Ринок напередодні

Сесія 25 січня на американських фондових майданчиках завершилася переважно в зеленій зоні. Індекс S&P500 піднявся на 0,36%, до 3855 пунктів, NASDAQ виріс на 0,69%, а Dow Jones втратив 0,12%. Інвесторів стурбували ознаки перегріву в окремих зростаючих акціях, тому всередині дня S&P500 опускався в межах 1%. Втім, слабкість виявилася тимчасовою. Захисний сектор комунальних послуг виглядав сильніше ринку і виріс на 1,95%, тоді як фінансовий знизився на 0,76% через падіння прибутковості за 10-річними трежеріс.

Новини компаній

Moderna (MRNA: +12,2%) повідомила, що її вакцина від COVID-19 ефективна проти мутацій вірусу, виявлених у Великобританії і Південній Африці.

Kimberly-Clark (KMB: +3,2%) продемонструвала органічне зростання краще за очікування і анонсувала нову програму зворотного викупу акцій на $5 млрд.

Круїзна компанія Carnival (CCL: -5%) оголосила, що три її лайнера не надаватимуть послуги до листопада 2021 року.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють різноспрямовану динаміку. У центрі уваги квартальні звіти корпорацій. За даними FactSet, прибуток на акцію 86% компаній, що входять до S&P500, перевершив очікування. В середньому фактичне значення EPS виявилося краще консенсус-прогнозу на 22,4%, що набагато вище п'ятирічного середнього на рівні 6,3%. Статистика і наші власні спостереження вказують на те, що інвестори вважають за краще фіксувати прибуток після публікації звітів, і це викликає занепокоєння. Проте сезон тільки розпочався, і реакція на публікації результатів технологічних гігантів буде визначати подальшу динаміку ринку. Вважаємо, що баланс ризиків зміщений у позитивну сторону.

Президент Байден розраховує, що будь-який американець, який бажає зробити щеплення від COVID-19, зможе зробити це вже навесні. Зараз кожен день близько 1,2 млн чоловік отримує першу дозу вакцини, найближчим часом цей показник може досягти 1,5 млн, адже Білий дім має намір стимулювати збільшення виробництва вакцин. Мутації коронавірусу залишаються головною загрозою для вироблення колективного імунітету. Однак на поточний момент дослідження підтверджують ефективність вакцин від нових штамів коронавірусу, тому інвестори зберігають оптимізм.

Азіатські фондові майданчики закрилися в червоній зоні. Японський Nikkei втратив 0,96%, гонконгський Hang Seng впав на 2,55%, китайський CSI300 опустився на 2,01%. Європейський EuroStoxx50 зростає на 1%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка за 10-річними трежеріс знижується до 1,05%. Ф'ючерс на нафту Brent зростає до $56,2. Золото консолідується близько $1850.

Очікуємо, що S&P500 сьогодні спробує закріпитися вище історичного максимуму на рівні 3861 пункт.

Новини економіки і макростатистика

Цього вівторка варто звернути увагу на публікацію даних індексу довіри споживачів від СВ за січень. Очікується збільшення показника з 88,6 до 89. Місяцем раніше цей випереджаючий індикатор, який пророкує витрати споживачів, стурбував інвесторів несподіваним падінням. Якщо воно продовжиться, це може викликати негативну реакцію ринку.

Звіти

Сьогодні квартальні результати представить Microsoft (MSFT). Ринковий консенсус закладає зростання виручки корпорації на 9%, до $40,2 млрд. Скоригований EPS, як очікується, збільшиться на 8,6%, до $1,64. Ми розраховуємо, що результати Microsoft виявляться вищими за очікування ринку, що пов'язано зі збереженням сильного попиту на хмарні обчислення (IaaS) і хмарне прикладне ПЗ (SaaS), а також зі зростанням поставок ігрових консолей і ноутбуків.

Відзвітує за минулий квартал і фармацевтичний гігант Johnson & Johnson (JNJ). За прогнозами, його виручка збільшиться на 4,4% р/р, а EPS скоротиться на 3,1% р/р. Очікується уповільнення зростання попиту у фармацевтичному та споживчому сегментах під тиском карантинних обмежень у деяких регіонах. Виручка в сегменті медичних пристроїв і діагностики може вийти на докризовий рівень під дією триваючого ефекту відкладеного попиту.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 70 зі 100. Показник відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки у 2021 році.

Технічна картина

Технічно S&P500 демонструє схильність до висхідного руху в середньостроковій перспективі. Напередодні індекс широкого ринку протестував рівень 3800 пунктів, де знайшов сильну підтримку покупців. Потужний відскік від цього рівня створює передумови для пробою верхньої межі рівновіддаленого каналу в області 3860-3865 пунктів, яка все ще виступає серйозним опором.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»