Ринок США: огляд і прогноз на 27 серпня. S&P500 продовжує бити рекорди

Ми очікуємо

На світових фондових майданчиках сьогодні спостерігається змішана динаміка. Увага інвестиційного співтовариства буде зосереджено на виступі глави ФРС. Очікується, що Джером Пауелл позначить подальші стратегічні плани Федрезерву, а також назве інструменти для досягнення цільових показників інфляції, які можуть бути оновлені.

Станом на кінець липня Китай закупив американських товарів на 28,1% від запланованого на поточний рік обсягу $171 млрд. Таким чином, передбачені торговельною угодою з США параметри, можливо, не будуть дотримані. Тим часом протягом останніх місяців китайська сторона нарощує обсяг експорту зі Штатів, що відображає її прагнення дотримати домовленості і зберегти угоду в силі.

Республіканці готують пропозицію про пакет стимулів на $500 млрд, що включає посібники по безробіттю, кредити малому бізнесу, витрати на тестування, лікування і вакцини від COVID-19. CNBC вважає, що демократи не підтримають цей проект, так як в ньому не передбачені прямі виплати населенню.

Ключові азіатські фондові індекси завершили сьогоднішні торги різноспрямовано. Японський Nikkei знизився -0,35%, китайський CSI300 виріс на +0,54%, на тлі сильної статистики КНР. Гонконгський Hang Seng втратив -0,81%. 

Європейський індекс Stoxx 50 опускається на -0,4%.

Сьогодні попит на безпечні активи, в тому числі на облігації США, змішаний. Ставка по 10-річним трежеріс знижується до 0,68%. Золото дешевшає на -0,5%, до $1945. Жовтневий ф'ючерс на Brent коливається біля позначки $45,6. Апетит до ризику слабшає. Ми очікуємо, що на відкритті S&P500 піде в район 3490 пунктів.

Новини економіки і макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані щотижневі дані по числу первинних заявок на допомогу з безробіття, яке, за попередніми оцінками, скоротиться на 100 тис., до 1 млн. Також буде представлений індекс незавершених продажів на ринку нерухомості за липень. Прогнозується зростання на 3% м/м. Крім того, вийде переглянута оцінка динаміки ВВП за другий квартал. Очікується падіння базового показника економіки на 32,5% р/р.

Звіти

Квартальну звітність представить один з лідерів в області рішень для віртуалізації VMware (VMW). Консенсус закладає зростання виручки на 14,9% р/р і підвищення EPS на +47% при збільшенні операційної маржинальності. Компанія отримала переваги завдяки введеним в звітному періоді карантинним обмеженням і масштабного переходу в режим віддаленої роботи.

Буде опублікована звітність за другий квартал одного з провідних розробників хмарного ПО для управління персоналом Workday (WDAY). Згідно з очікуваннями ринку, виручка компанії зросте на 17,5%, маржа EBITDA підвищиться з 1,9% до 25,8%, EPS складе $0,66.

Квартальні результати Dollar General (DG), як очікується, можуть стати одними з кращих в секторі роздрібної торгівлі. Виручка рітейлера, згідно з консенсус-прогнозом, зросте на 26,7%, EPS збільшиться на 73%, що істотно перевищить темпи минулого року.

Технічна картина

Технічно S&P500 став виглядати значно сильніше, оновивши історичний максимум. При цьому ознаки слабкості зберігаються. Обсяги торгів в останні дні ростуть, але залишаються нижчими за середні. MACD як і раніше на позитивній території, але індикатор RSI знаходиться в зоні перекупленності, що віщує фіксацію позицій. Посилюється ймовірність закріплення індексу широкого ринку вище підтримки на рівні 3390 пунктів. З огляду на це вважаємо, що в результаті можливої корекції нижче цього рівня S&P500 не опуститься.

Популярні статті

Замовте безкоштовну консультацію щодо послуг ТОВ «ФРIДОМ ФІНАНС УКРАЇНА»